Duhovnost

RAZGOVOR S TALIJANSKIM EGZORCISTOM // Prakticiraju li se i danas spiritističke seanse, crne mise i slične pojave? Donosimo serijal pitanja i odgovora iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?“, talijanskog egzorcista Raula Salvuccija, koja iz tiska izlazi početkom rujna 2017.

Prakticiraju li se i danas spiritističke seanse, crne mise i slične pojave?

Pitanje:

Prije si spominjao spiritističke seanse, crne mise i slične pojave. Može li se reći da se one još uvijek prakticiraju?


Odgovor:

Malo je reći da se još i danas prakticiraju: valja, štoviše, ustvrditi da se šire na zapanjujući način.

Ovo društvo, ogrezlo u materijalizam, da bi utažilo čežnju za duhovnošću, poseže za najrazličitijim oblicima dodira s okultnim. Jedan moj kolega egzorcist, koji predaje vjeronauk u srednjim školama u velikom gradu, sjedištu regije, proveo je malu anketu među svojim učenicima da bi doznao koliko njih ima takovo iskustvo. Povratna informacija koju je dobio bila je uznemirujuća: pokazala je golem broj potvrdnih odgovora.

Kad bi Crkva htjela, mogla bi posredstvom vjeroučitelja prikupiti autentičnu dokumentaciju o afinitetu novih naraštaja prema tim praksama. No očito je lakše ići linijom manjeg otpora i ignorirati te pojave.

Neke se prakse šire kao osobitost našega vremena: običaj prizivanja duša bližnjih pokojnika: roditelja, supruga, supruge, djece, u želji da stupe s njima u kontakt i doznaju kako im je u zagrobnom životu, kao i mnogi drugi oblici kontinuirana kontakta s „duhom vodičem“ te praksa „automatskog pisanja“.

Molitve smo preuzeli iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?” talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Što s đavlima i vračarskim urocima?“

Ovaj cjeloviti priručnik – koji je već postao klasik – sadrži pojašnjenja svih aspekata zagonetne stvarnosti okultnog svijeta. Jasan i potkrijepljen rezultat je duga proučavanja brojnih kvalificiranih egzorcista, svećenika i laika.

Namijenjen je:

  • svima koji žele otkriti jesu li pogođeni silama zla
  • onima koji doživljavaju duhovne napade te im treba oslobođenje
  • pastirima Crkve koji žele poučiti i voditi vjernike prema oslobođenju od zla
  • članovima Crkve i društva koji žele rasvijetliti i pojasniti misteriozne pojave.

Napisan je jednostavnim i svima razumljivim stilom.

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Klub prijatelja
Na vrh