Duhovnost

RAZGOVOR S TALIJANSKIM EGZORCISTOM // Prakticiraju li se i danas spiritističke seanse, crne mise i slične pojave? Donosimo serijal pitanja i odgovora iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?“, talijanskog egzorcista Raula Salvuccija, koja iz tiska izlazi početkom rujna 2017.

Prakticiraju li se i danas spiritističke seanse, crne mise i slične pojave?

Foto: Shutterstock

 

Pitanje:

Prije si spominjao spiritističke seanse, crne mise i slične pojave. Može li se reći da se one još uvijek prakticiraju?

Odgovor:

Malo je reći da se još i danas prakticiraju: valja, štoviše, ustvrditi da se šire na zapanjujući način.

Ovo društvo, ogrezlo u materijalizam, da bi utažilo čežnju za duhovnošću, poseže za najrazličitijim oblicima dodira s okultnim. Jedan moj kolega egzorcist, koji predaje vjeronauk u srednjim školama u velikom gradu, sjedištu regije, proveo je malu anketu među svojim učenicima da bi doznao koliko njih ima takovo iskustvo. Povratna informacija koju je dobio bila je uznemirujuća: pokazala je golem broj potvrdnih odgovora.

Kad bi Crkva htjela, mogla bi posredstvom vjeroučitelja prikupiti autentičnu dokumentaciju o afinitetu novih naraštaja prema tim praksama. No očito je lakše ići linijom manjeg otpora i ignorirati te pojave.

Neke se prakse šire kao osobitost našega vremena: običaj prizivanja duša bližnjih pokojnika: roditelja, supruga, supruge, djece, u želji da stupe s njima u kontakt i doznaju kako im je u zagrobnom životu, kao i mnogi drugi oblici kontinuirana kontakta s „duhom vodičem“ te praksa „automatskog pisanja“.

Molitve smo preuzeli iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?” talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Što s đavlima i vračarskim urocima?“

Ovaj cjeloviti priručnik – koji je već postao klasik – sadrži pojašnjenja svih aspekata zagonetne stvarnosti okultnog svijeta. Jasan i potkrijepljen rezultat je duga proučavanja brojnih kvalificiranih egzorcista, svećenika i laika.

Namijenjen je:

  • svima koji žele otkriti jesu li pogođeni silama zla
  • onima koji doživljavaju duhovne napade te im treba oslobođenje
  • pastirima Crkve koji žele poučiti i voditi vjernike prema oslobođenju od zla
  • članovima Crkve i društva koji žele rasvijetliti i pojasniti misteriozne pojave.

Napisan je jednostavnim i svima razumljivim stilom.

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh