Duhovnost

RAZGOVOR S TALIJANSKIM EGZORCISTOM // O ‘urocima’ i ‘začaranim predmetima’: Kako nadvladati Sotonino djelovanje? Donosimo serijal pitanja i odgovora iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?“, talijanskog egzorcista Raula Salvuccija, koja iz tiska izlazi početkom rujna 2017.

Foto: Shutterstock

 

Pitanje:

Često se osobama za koje se smatra da su pogođene urocima savjetuje da bace začarane predmete, pa čak i da promijene mjesto stanovanja. Ima li to zaista kakva učinka?

Odgovor:

Ako ima neobičnih predmeta za koje se smatra da su začarani, bolje ih je ukloniti. Kao što je korisno služiti se blagoslovljenom vodom, držati u kući ili nositi svete slike.

„Spasenje se postiže kad čovjek u sebi učini plodnim duhovno bogatstvo djeteta Božjega, posvemašnjim opredjeljenjem za Krista“

No te stvari same po sebi ne rješavaju problem, već ga samo ublažavaju. Meta Sotone nisu predmeti, već čovjek, niti se čovjek može štititi predmetima, makar oni bili i posvećeni.

Spasenje se postiže samo onda, kako ćemo vidjeti u sljedećem dijelu, kad čovjek u sebi učini plodnim duhovno bogatstvo djeteta Božjega, posvemašnjim opredjeljenjem za Krista.

Sotona se bori protiv milosna dara koji nas čini djecom Božjom, a pobjeda se može postići samo jačanjem i posvješćivanjem te unutarnje stvarnosti.

U tom je smislu poučno ono što se događa s mjestom stanovanja. Puno ljudi tjeskobno traži egzorcista da im blagoslovi kuću, jer misle da će samim time sve prestati. No nije tako. Istina je da kuća u kojoj stanuje pogođena osoba poprima utjecaje zlih sila, a na to egzorcist uvijek upozorava. No to je tek odraz zlih sila u osobi. Ustanovljeno je bez sumnje da kada tko promijeni mjesto stanovanja, oni koji nakon njega nastane tu kuću ne osjećaju ništa i spokojno ondje stanuju, dok negativna prisutnost slijedi osobu u novi dom.

Postoje li ‘zaražene’ kuće?

No radi potpuna uvida valja reći da ima „zaraženih“ kuća, koje prenose svoj zlokobni naboj na sve koji ju nastane. No to su veoma rijetki slučajevi: „zaraza“ može biti uzrokovana činjenicom da su se možda ondje nekad davno vršili sotonski obredi s crnim misama, a možda i ubojstva, ili da su u njima stanovali vračari koji su ondje bacali svoje čine, ili da su se pak ondje održavale spiritističke seanse.

Još je rjeđi slučaj da je neki vračar gradeći svoju kuću, na poticaj zloduha kojima je služio, u temelje ugradio, radi trajne zaštite, začarane predmete. U tim slučajevima, budući da je nemoguće ukloniti taj materijal, umjesto egzorcista bio bi potreban buldožer.

Molitve smo preuzeli iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?” talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Što s đavlima i vračarskim urocima?“

Ovaj cjeloviti priručnik – koji je već postao klasik – sadrži pojašnjenja svih aspekata zagonetne stvarnosti okultnog svijeta. Jasan i potkrijepljen rezultat je duga proučavanja brojnih kvalificiranih egzorcista, svećenika i laika.

Namijenjen je:

  • svima koji žele otkriti jesu li pogođeni silama zla
  • onima koji doživljavaju duhovne napade te im treba oslobođenje
  • pastirima Crkve koji žele poučiti i voditi vjernike prema oslobođenju od zla
  • članovima Crkve i društva koji žele rasvijetliti i pojasniti misteriozne pojave.

Napisan je jednostavnim i svima razumljivim stilom.

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh