Duhovnost

RAST U DUHOVNOM ŽIVOTU

Da bismo rasli u duhovnom životu, trebamo čeznuti za ‘najvećim darovima’ „Opasno je kada primite krštenje i ostanete ondje gdje ste i prije bili. Tragedija je kada se naš duhovni život danas ne razlikuje od onoga jučer. Moramo biti spremni sve podrediti tome da primimo otkrivenje Božje istine i puninu Duha Svetoga.“

Da bismo rasli u duhovnom životu, trebamo čeznuti za 'najvećim darovima'

Bog hoće da znamo što su darovi Duha i da čeznemo za najvećim darovima. Moramo svim srcem moliti Boga da nam dade ove darove. Opasno je kada primite krštenje i ostanete ondje gdje ste i prije bili. Tragedija je kada se naš duhovni život danas ne razlikuje od onoga jučer. Moramo biti spremni sve podrediti tome da primimo otkrivenje Božje istine i puninu Duha Svetoga. Samo ćemo tako ugoditi Bogu, a ništa manje od toga ne smije nas zadovoljiti. Jedan je mladi Rus primio Duha Svetoga i zaodjenuo se u snagu odozgor. Neke su žene silno željele saznati u čemu je tajna njegove snage. Tajna je bila u neprestanu čekanju na Gospodina. Kada je bio ispunjen Duhom Svetim, činilo se da je svaki njegov dah postajao molitva, a njegova je služba nevjerojatno rasla.


Prisutnost Duha Svetoga

Poznajem čovjeka koji je bio ispunjen Duhom Svetim i koji je propovijedao isključivo onda kada je znao da je pod Božjim pomazanjem. Jednom su ga prilikom zamolili da održi nagovor u metodističkoj crkvi. Odsjeo je u kući njihova svećenika kojemu reče: „Samo ti pođi u crkvu, a ja ću doći za tobom.“ Ondje se okupilo mnoštvo ljudi, ali ovaj se čovjek nije pojavio za propovjedaonicom. Metodistički je svećenik već postao nervozan, stoga pošalje svoju kćer da vidi zašto njihov gost nije došao u crkvu. Došla je do vrata njegove sobe i čula ga kako je tri puta izgovorio: „Neću doći.“ Ona se vratila ocu u crkvu i prenijela mu što je čula. Svećenik je već bio na mukama, ali toga je trenutka njihov gost ušao u crkvu. Cijelu je večer propovijedao, a snaga se Božja očitovala na izniman način. Nakon susreta njegov ga domaćin upita: „Zašto si mojoj kćeri rekao da nećeš doći?“ On mu odgovori: „Znam trenutak kada me Duh ispuni. Ja sam običan čovjek i rekoh Gospodinu da se ne usuđujem poći u crkvu ako me On nanovo ne ispuni svojim Duhom. U trenutku kada me ispunila Božja slava do mjere da se prelijeva na druge, krenuh prema crkvi.“

Tako je. Prisutnost Duha Svetoga daje snagu, blagoslov, sigurnost i mir. Možete osjetiti Njegovu prisutnost i znati da je On s vama. Ne morate više ni sata provesti bez ove unutarnje spoznaje o Njegovoj svetoj prisutnosti. Kada je Njegova snaga nad vama, ne možete pogriješiti. S Njime možete sve.

Ulomak iz knjige „Ozdravljati bolesne” autorâ Charlesa i Frances Hunter. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Ozdravljati bolesne“

Bračni par Hunter, Charles (1920. – 2010.) i Frances (1916. – 2009.), vodili su jednu od najistaknutijih službi na području iscjeljivanja! Gospodin ih je uputio da natprirodno približe običnim, svakodnevnim ljudima te im tako omoguće da i oni postanu ljudi koje Bog upotrebljava.

Zato u ovoj knjizi govore ono što su naučili – u želji da shvatite kako i vi možete ozdravljati bolesne! Po njihovoj su službi ozdravile tisuće ljudi, a bez sumnje su još stotine tisuća primile ozdravljenje kroz druge koji su naučili kako mogu ozdravljati bolesne.

Isus je rekao: „… tko vjeruje u me i on će činiti djela koja ja činim. Činit će i veća od ovih, jer ja idem k Ocu.”

Kome je Isus ostavio zadaću, da dovrši posao na ovoj zemlji? Ostavio ju je nama; nas je imenovao i opunomoćio da polažemo ruke na bolesne koristeći se njegovim autoritetom! Upamti, sve je to učinjeno u Kristovo ime! Po imenu Isusovu se događaju sva čudesa, jer Isus živi u nama i kroz nas.

Iz knjige

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh