Osobni razvoj

POTICAJ

Raskrižja i semafori

Foto: Shutterstock


 

U životu ne možeš voziti unatrag. Nemoguće je unatrag živjeti u želji da se opet domognemo najljepših dana u životu. Čovjek mora naprijed. Ti moraš naprijed iz dana u dan, iz godine u godinu. Ne smiješ se zaustavljati, nitko te ne smije zaustavljati.

Znak da se dalje ne može: nepoštedna sebičnost, utjelovljeni egoizam, bolesna zavist. Tu prestaju putevi, a čekaju provalije, bezdani…

Postoje mnoga raskrižja. Susrećeš ljude i stvari. Može ti se dogoditi kvar, možeš koji put doživjeti nesreću. Susret ćeš se s ljudima koji su nalik oklopnim vozilima. Oni se nikad ne miču s puta. Ostaju neprilagodljivo na svome kolosijeku. Oni ti zatvaraju prolaz i mogu ti zadati mnogo ljutnje. Postoje mnoga raskrižja. Pazi na semafore. Crveno, svjetlo zabrane života. Znak da se dalje ne može: nepoštedna sebičnost, utjelovljeni egoizam, bolesna zavist. Tu prestaju putevi, a čekaju provalije, bezdani.

Prijateljstvo, volja za pomirenjem, spremnost za pružanjem pomoći, nježnost: to su stanja pomoću kojih se semafori tvoga života opet pale u zelenoj boji, što znači da možeš nastaviti svojim putem. Budi prijateljski i ljubazno raspoložen svakog dana u ophođenju s ljudima i stvarima. Neka motor tvoga srca stalno radi i proizvodi toplinu. Ne zaboravi da zato postoji samo jedan način paljenja, a to je ljubav.

 

Iz knjige „Blagotvorna riječ za svaki dan“.

Izdavač: Karitativni fond UPT Đakovo.   

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh