Recenzije knjiga

„Ranjeno svjetlo” o. Augustin Pelanowski, OSPPE

Ranjeno svjetlo - Recenzija knjige

O knjizi

U Ranjenom svjetlu dobit ćete odgovore na pitanja:

  • Zašto trebam voljeti sama sebe onakva kakav jesam
  • Kako nas molitva može osloboditi od kompleksa?
  • Što je najveći grijeh?
  • Kako nas Evanđelje svetog Ivana može spasiti od ispraznog života? …

Ova će Vam knjiga pomoći da se oslobodite tereta prošlosti. Shvatit ćete kako Vas životni porazi mogu ojačati. Naučit ćete što učiniti kako biste vidjeli da je svaki trenutak Vašega života vrijedan. Osjetit ćete da je bit Vašega života mnogo više nego samo preživjeti.

Moje djelo, koje mi daje smisao, jest propovijedanje evanđelja. Ipak, prije nego što otpočnem, najprije zapisujem, meditiram, razmišljam – zagledavam se u sebe. Zapisujem svoje životno djelo dan za danom, jer mi je stalo da drugi vjeruju u Isusa i izmjeste se iz ovoga svijeta, koji je poput koncentracijskog logora, u svijet u kojem vlada sreća. To je moj smisao života…

O. Augustyn Pelanowski, OSPPE

Najdublje rane se ne otkrivaju pred nepoznatima. Isus je pak stajao, i otkrio sve svoje rane. Ne samo da ih je otkrio već je i dopustio da Ga se dodirne. Njegove su riječi bile opipljive, a radost nije bila običan osjećaj nego stanje potpune sreće. To je važno, jer živimo u svijetu u kojem prema riječima postajemo sumnjičavi prije nego što ih netko izgovori ili preoblikuje u dokaze koji nas imaju u što uvjeriti. Onaj kojeg su vidjeli slomljena i ubijena na križu, poražena i okrvavljena, stajao je pred njima isijavajući mirom i radošću, otvorenih rana, ali lišen boli i šireći sreću oko sebe.

Odlomak iz knjige

Osnovne informacije

Naslov: Ranjeno svjetlo
Podnaslov: Komentari Ivanova evanđelja
Autor: o. Augustin Pelanowski, OSPPE
Nakladnik: Ustanova Kristofori
Godina izdanja: 2015.
Jezik: hrvatski
Prijevod s poljskog jezika: Adrian Cvitanović
Broj stranica: 215
Uvez: meki
Veličina knjige: 13,2 x 20,3 cm

Najčitanije

Na vrh