Brak i odnosi

‘RANE ZBOG NEDOSTATKA OČEVE PRISTUNOSTI U DJETINJSTVU’ // Svjedočanstvo žene odgojene u istospolnoj zajednici: „Nisam znala kako biti u vezi sa svojim mužem”

Svjedočanstvo žene odgojene u istospolnoj zajednici: „Nisam znala kako biti u vezi sa svojim mužem”

„Odsutnost oca u meni je prouzročila veliku rupu, koja je boljela svakoga dana…”

Heather Barwick, žena koju su odgojile dvije žene živeći u istospolnoj zajednici, javno je istupila protiv istospolnih brakova. Heather je ostala bez oca dok je imala dvije ili tri godine, a druga majka nije mogla zamijeniti oca kojeg je izgubila, kako je rekla.


Heather je danas majka četvero djece

„Odsutnost oca u meni je prouzročila veliku rupu, koja je boljela svakoga dana”, rekla je Barwick, priznavši da njen otac nije bio ‘najbolji čovjek’ i da ju nije posjećivao. Njezina je majka ostavila njezinog oca zbog druge žene, koja se prema Heather ponašala kao prema vlastitoj kćeri, no Heather svjedoči kako je taj odnos njezine majke s partnericom ostavio traga na njoj, jer smatra da se nije razvijala u prirodnoj zajednici u kojoj ima uzor ljubavnog odnosa muškarca i žene.

Unatoč tome što je pružala podršku ‘gay brakovima’ u svojim dvadesetim godinama, Heather danas ima četvero djece i za sebe kaže da se promijenila. Heather je u pismu za Telegraph napisala sljedeće: „Istospolni brakovi i roditelji podrazumijevaju ili majke ili očeve i tvrde da je to u redu i da nije važno, ali nije isto”.

„Istospolni brakovi i roditelji podrazumijevaju ili majke ili očeve i tvrde da je to u redu i da nije važno, ali nije isto”

Edukatorica za prava LGBT obitelji i autorica knjige „Obitelji poput moje: Djeca gay roditelja kažu onako kako je”, Abigail Garner, koju su odgojila dva oca, rekla je za Yahoo Roditeljstvo da objašnjenje Heather Barwick nema previše smisla: „Suosjećam s Heather zbog boli koju osjeća što ju je napustio njezin heteroseksualni otac, ali njena bol nema veze s ‘gay brakovima’”, dodaje Garner. Abigail Garner smatra da „svatko ima pravo iznijeti svoju priču”,  ali se ne slaže s tim što je „Heather svoju iskoristila za blokiranje drugim ljudima pravo na brak”.

Heather zaključuje kako su njezine rane zbog gubitka očinske figure u djetinjstvu zacijelile tek kad je počela s budućim suprugom odlaziti u crkvu. „Nisam ‘gay’, ali uzor ljubavnog odnosa bio mi je odnos dvije žene, pa nisam znala kako biti u vezi s mojim mužem”, dodaje Heather.

Izvor:  Laudato.hr (Magazin.hr)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh