Razno

KATE DOOHER

Rak je preokrenuo moj svijet naglavce, ali na kraju je nastala bolja slika od one prethodne Puno sam toga spoznala i razvijala se po svojoj bolesti. Više sam zadovoljna sobom i zahvalna sam što sam živa. Rak je preokrenuo moj svijet naglavce, ali kad je sve opet došlo na svoje mjesto, nastala je bolja slika od one prethodne.

Foto: Shutterstock

 

Što onda mislim o tome da imam rak? Mislim da je to pozitivno. Puno sam toga spoznala i razvijala se po svojoj bolesti. Više sam zadovoljna sobom i zahvalna sam što sam živa. Rak je preokrenuo moj svijet naglavce, ali kad je sve opet došlo na svoje mjesto, nastala je bolja slika od one prethodne. Danas sam u miru sa sobom i sa svijetom oko sebe. Dobila sam mnoge darove u ove četiri godine i ne bih htjela da stvari više budu onakve kakve su bile prije.

On je tu i po njemu se je dogodilo nešto dobro

To ne znači da ne bih radije da nisam dobila rak ili da želim da tko drugi dobije rak. To bi bilo nerealno i glupo. Nitko ne želi život opterećen bolešću. Ali za mene ne postoji mogućnost da nemam rak. On je tu i po njemu se je dogodilo nešto dobro. Kao što sam rekla na početku ove knjige, ovo čitate zato što ili vi ili netko vama drag ima rak. Ali nemojte zbog toga očajavati. Nadam se da će vam moja priča pomoći. Nadam se da ćemo se zajedno smijati, a možda i plakati. I nadam se da ćete dobiti neke korisne savjete. Gore srca! Život je dragocjen. Uživajte u svakom trenutku i u riječima Johna Wesleyja:

 

Čini sve što možeš,

uistinu sve što možeš,

na svaki mogući način,

na svim mogućim mjestima,

u svakome mogućem vremenu,

svim ljudima kojima možeš,

tako dugo koliko možeš.

 

Iz knjige „Imam rak, ali on nema mene” autorice Kate Dooher. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh