Vijesti

U GOSPINU SVETIŠTU KOMUŠINA-KONDŽILO // Radost zajedništva: Mladi Vrhbosanske nadbiskupije proslavili svoj dan!

Foto: KTA BiH

 

Tradicionalno, posljednjeg vikenda u svibnju mjesecu u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) „Ivan Pavao II.” održan je Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Gospinu svetištu Komušina-Kondžilo

Pod geslom „Velika mi djela učini svesilni (Lk 1,49)” mladi iz cijele Vrhbosanske nadbiskupije proslavu 46. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije započeli su, 26. svibnja 2017. slavljenjem Svete mise koju je predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Svjedočanstva dvojice mladića o duhovnom pozivu

Potom je 100-ak mladih sudjelovalo na prigodnom programu u petak, 26. svibnja koji je započeo tumačenjem gesla proslave Dana mladih koje je mladima predstavio don Danijel , te „Živa biblioteka” na kojoj su mladi imali priliku poslušati svjedočanstva 10 knjiga koji su svoje životne priče povezali s ovogodišnjim geslom proslave Dana mladih. Knjigu pod naslovom „Bog te zove, hoćeš li se javiti?” predstavio je Jesus Gazquez, mladić iz Španjolske,bogoslov Nadbiskupijskog Misijskog sjemeništa Redemptoris Mater u Vogošći koji je mladima ispričao svoju životnu priču o duhovnom pozivu uspoređujući život prije upoznavanja Krista i život sada.

Osim Jesusa Gazqueza, svoje svjedočanstvo u duhovnom pozivu mladima je predstavio i Juan Ignacio Arellano, bogoslov Nadbiskupijskog misijskog sjemeništa također u Vogošći. Na zanimljiv način mladima je predstavio svoj dolazak u Bosnu i Hercegovinu iz daleke Kalifornije te poziv na novu evangelizaciju koju mu je uputio Bog preko zajednog Neokatekumenskog puta.

Ne odustajte od pronalaska istine

Poslije pokorničkog bogoslužja, procesije na brdo Kondžilo uslijedilo je središnje Misno slavlje na kojem je sudjelovalo oko 2000 vjernika, a koje je predvodio kardinal Puljić uz koncelebraciju većeg broja svećenika i animaciju benda Studentskog katoličkog centra (SKAC) iz Splita.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić istaknuo je kako je potrebno postati svjestan svoje malenosti, da smo grešnici, „jer tek tada možemo shvatiti veličinu Božje ljubavi”. Vrhbosanski nadbiskup pozvao je mlade da ne odustaju od pronalaska istine bez obzira koliko će nas u životu ljudi putem medija i drugih sredstva truditi lažno informirati, obmanjivati i nuditi nam lažni život.

Predstavljena knjiga kardinala Puljića – „Odsjev ljubavi”

Proslava 46. Dana mladih završila je prigodnim programom na kojem su se predstavili članovi Hrvatskog nadzemlja iz Splita, bend Skac iz Splita, te su dodijeljeni ugovori za sve (ne)formalne skupine mladih koji su aplicirail na natječaj NCM-a. Posebnost 46. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije bilo je i ekskluzivno predstavljanje i prodaja knjige kardinala Puljića, pod nazivom „Odsjev ljubavi”, te radionica katoličke obiteljske Udruge Milosrdno srce pod nazivom „Bog je ljubav”.

Životno svjedočanstvo mladih koji su se odazvali pozivu na susret, govori nam da je naša Crkva itekako ‘živa’; Kristovo evanđelje i danas ‘osvaja’ srca brojinih mladih.

Izvor:  KTA BIH

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh