Duhovnost

KUŠNJE

Radošću smatrajte kada upadnete u razne kušnje Jedna je od najtežih stvari kada prolaziš kroz kušnju ta neizvjesnost koliko će ona dugo trajati. Obično je vrlo teško predvidjeti neugodne okolnosti. Na trenutke će ti se čak činiti da ne možeš dalje, ali Isus ti govori da mu se uvijek možeš obratiti za pomoć

Foto: Pixabay

 

Radošću smatrajte kada upadnete u razne kušnje. To može biti dobra prilika za rast u krepostima. Možda ćeš trebati detaljno promisliti o okolnostima u kojima se nalaziš prije nego što dođeš do trenutka kada ćeš na problem gledati iz perspektive radosti.

Kroz kušnju je lakše proći sagledavajući situacije i događaje iz perspektive vječnosti

Odvoji vrijeme i dopusti da se osjećaji u tebi smire. Teško je bistro razmišljati kada su različiti osjećaji uzburkani u tebi. Pozovi me da s tobom prođem taj proces jer moja će ti blizina poboljšati perspektivu. Kroz kušnju je lakše proći sagledavajući situacije i događaje iz perspektive vječnosti.
Tada će ti postati jasno da su svi ti problemi samo kušnja tvoje vjere. Dok ti u kušnji osjećaji možda i poljuljaju vjeru, prilika je to da tvoja vjera bude još snažnija.

Plod prolaska kroz kušnju neće biti samo izdržljivost, nego i mironosni plod pravednosti

Jedna je od najtežih stvari kada prolaziš kroz kušnju ta neizvjesnost koliko će ona dugo trajati. Obično je vrlo teško predvidjeti neugodne okolnosti. Na trenutke će ti se čak činiti da ne možeš dalje, ali meni se uvijek možeš obratiti za pomoć. Ti me traži, a ja ću ti dati ustrajnost. Plod prolaska kroz kušnju neće biti samo izdržljivost, nego i mironosni plod pravednosti.

ISUS JE ŽIV

Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću.
Jak 1,2-3

A Isus upre u njih pogled pa im reče: „Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće.“
Mt 19,26

Isprva se doduše čini da nijedno odgajanje nije radost, nego žalost, ali onima koji su njime uvježbani poslije donosi mironosni plod pravednosti.
Heb 12,11

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje – iskoristi priliku i do 18. 12. u našoj web knjižari nabavi knjigu za 96 umjesto 120 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh