Aktualnosti

28. VELJAČE I 1. OŽUJKA

[PREPORUČAMO] Radionica o ‘fundraisingu’ i izgradnji mreže odnosa: „Prikupljanje sredstava je oblik služenja“ Udruge koje se bave hvalevrijednim projektima za opće dobro najčešće ovise o dobroj volji dobrih ljudi. Tako je „Arka Korablja“ zajednica osoba sa i bez intelektualnih poteškoća odlučila organizirati radionicu s temom fundraisinga i izgradnje mreže odnosa (28. veljače i 1. ožujka). Preporučamo

Radionica o fundraisingu i izgradnji mreže odnosa: „Prikupljanje sredstava je oblik služenja“

Foto: www.korablja-arka.hr

 

Nakon sajma koji je održala 9. veljače, „Arka Korablja“ zajednica osoba sa i bez intelektualnih poteškoća, najavljuje radionicu o fundraisingu i izgradnji mreže odnosa. Radionica će se održati 28. veljače te 1. ožujka u prostorima Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27.

„Prikupljanje sredstava je duhovno kao držanje propovijedi“

Cilj radionice je pružiti što novim, što iskusnim fundraiserima svih vrsta neprofitnih organizacija konkretne alate i informacije za uspješan fundraising i izgradnju mreže odnosa. Što to konkretno znači?

Izgraditi dinamičnu mrežu odnosa znači dijeliti s drugima želju da promijenimo ljudske živote nabolje. Ova radionica naučit će polaznike kako ispričati „našu priču” i potaknuti ljude da financijski podrže njihove organizacije. Radionicu će voditi međunarodni i domaći edukatori s dugogodišnjim iskustvom fundraisinga za razne međunarodne projekte i razvojne programe.

Poznati katolički svećenik i mislioc Henri Nouwen o fundraisingu je rekao: „Prikupljanje sredstava je ponajprije oblik služenja. Štoviše, držim ga duhovnim kao držanje propovijedi, sabiranje na molitvu, posjećivanje bolesnih ili hranjenje gladnih!“

Stečena iskustva i znanja prikupljana su tijekom proteklih godina i fundraising je danas postao značajan oblik samofinanciranja naše zajednice, stoga vjerujemo da će radionica dati koristan doprinos u razvoju crkvenih udruga i pokreta i njihovih oblika samofinanciranja.

*

Prijave na radionicu traju do 25. veljače a sve ostale detalje možete pronaći ovdje.

O počecima zajednice „Arka Korablja“ te o njezinu utemeljitelju i djelovanju možete više pročitati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Radionica o fundraisingu i izgradnji mreže odnosa: „Prikupljanje sredstava je oblik služenja“

Najčitanije

Na vrh