Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

„Puno puta sam bio u Lurdu. Pećina je mjesto velike svetosti. To je magnet ljubavi“ Otac Lorenzo Montecalvo koji se zbog koronavirusa nalazi u bolnici, u ozbiljnom stanju, usprkos svemu priredio je tekst osvrćući se i na današnji blagdan Gospe Lurdske, koji je ujedno i svjetski dan bolesnika. Sklopimo ruke u molitvi i za ovog bolesnika

Lurd

Foto: Pixabay

 

 

Prije nekoliko godina bio sam na Sjeveru, dva dana sam vodio duhovne vježbe. Za vrijeme Euharistijskog klanjanja bila je manifestacija jedne djevojke koju muči đavao. Postala je ledena. Bacila se na tlo i okretala se; usta i oči su joj bili hermetički zatvoreni. Snažni ljudi su je zadržavali. Lice nije davalo znakove života. Mnogo se molilo. Ali situacija se nije rješavala.

„Gospe Lurdska, istjeraj demona iz ove svoje kćeri“

Na trenutak sam se zaustavio s vjerom i uzviknuo: „Gospe Lurdska, istjeraj demona iz ove svoje kćeri“. Dobro, na moj povik djevojka se smirila i nasmiješila. Kasnije mi je rekla da je prve simptome đavolskog opsjednuća imala upravo u Lurdu.

Puno puta sam bio u Lurdu. Pećina je mjesto velike svetosti. To je magnet ljubavi. Čim ozdravim od demona Korona virusa, vratit ću se kako bih zahvalio.

Kolike mame danas plaču zbog svojih kćeri tinejdžerica koje žive iracionalan život, to jest život grijeha: neobuzdani seks, alkohol i droga. Mame, odvedite ih Isusu

Današnje Evanđelje nam predstavlja jednu majku koja plače jer njenu kći muči Đavao. Zahvaljujući njenoj velikoj vjeri, Isus je ozdravlja. Kolike mame danas plaču zbog svojih kćeri tinejdžerica koje žive iracionalan život, to jest život grijeha: neobuzdani seks, alkohol i droga. Mame, odvedite ih Isusu. Zazivajte Isusa po Marijinu zagovoru.

Neka Gospodin usliša vašu molitvu.

Amen. Aleluja.

Otac Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh