Poučne priče

PROVODITI VRIJEME NA PRAVI NAČIN

Svaki trenutak je dragocjen Život je sačinjen od trenutaka i nijedan se od njih ne može vratiti. Zato provodimo vrijeme koje nam je dano, na pravi način!

Svaki trenutak je dragocjen!

Nakon mnogo godina vrijednog rada jedan je milijunaš konačno otišao u mirovinu. Dok je razmišljao kako će uživati u novom poglavlju života, na vrata mu je pokucao anđeo smrti.


Budući da je sve godine radio kako bi u starosti mogao uživati u luksuzu, silno se je ražalostio kada je shvatio da je njegovo vrijeme isteklo. Zato je predložio anđelu da mu proda još malo vremena na zemlji. Dugo se je pokušavao cjenkati, ali anđeo je bio neumoljiv. Čovjek je očajan preklinjao: „Daj mi samo još jedan sat života, htio bih se diviti ljepoti svijeta po posljednji put i provesti malo više vremena s obitelji i prijateljima koje dugo nisam vidio. Zauzvrat ću ti dati sve svoje bogatstvo. Ali anđeo nije htio ni čuti. Na kraju je čovjek zamolio da dobije barem minutu kako bi napisao oproštajno pismo. Želja mu je bila ispunjena i on je napisao:

Provedite vrijeme koje vam je dano na pravi način. Ni sa svim bogatstvom koje sam stekao nisam mogao kupiti ni jedan sat života. Slušajte svoje srce i provjeravajte je li ono što vas okružuje zaista vrijedno. Svaka minuta života je dragocjena. Nijedan se trenutak života ne može vratiti…

Autor nepoznat

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh