Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Prosvijetli mi um i srce da shvatim da moj supružnik, da moje dijete nisu moji neprijatelji, već saveznici

RAZMATRANJE I MOLITVA


Oče, danas te molim u Isusovo Ime da izliješ na mene Duha Darežljivosti. Molim te, Oče! Teško mi je ljubiti i poštovati, kada od svojih najbližih ne dobivam ljubav i poštovanje. No ti pozivaš i kažeš neka ljubim i poštujem svoje neprijatelje, bez obzira dobivam li ljubav i poštovanje. Daj mi snage da to i činim, ispuni me Duhom Darežljivosti, bezuvjetnom ljubavlju i poštovanjem, da shvatim koliko je velika moja plaća na nebesima. Prosvijetli mi um i srce da shvatim da moj supružnik, da moje dijete nisu moji neprijatelji, već saveznici. Daj mi milost da ljubim i poštujem svoje bližnje onako kako ti ljubiš i poštuješ mene. Hvala ti za moj život i živote mojih najbližih. Predajem ti sebe i svoju obitelj. Smiluj se, Oče, smiluj se!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Unatoč tome što danas ili ovih dana možda neću od drugih dobiti ljubav i poštovanje, odlučujem da ću, kada se budem osjećao neljubljeno i nepoštovano, zastati, razmisliti i reagirati s ljubavlju i poštovanjem, neovisno o okolnostima. Jer samo tako mogu smiriti situaciju, i osnažiti, blagosloviti svoga supružnika, svoje dijete.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh