Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO S HODOČAŠĆA U MEĐUGORJU

Prošle godine nije mogla hodati, a sada se – u 69-oj godini – popela na Križevac i Brdo ukazanja Marija je, osim toga, doživjela i druge prekrasne milosti na hodočašću poput; upoznavanja Emine – osobe u kojoj je vidjela poseban sjaj i dubinu.

Foto: Hodočasnik | Canva 

Marija je koncem ožujka i početkom travnja, u organizaciji Kristofora, hodočastila u Međugorje. Na povratku prva je svjedočila o svom iskustvu; od toga da prošle godine nije mogla hodati – do uspješnog penjanja na brdo Križevac i Brdo ukazanja u 69-oj godini života. 

“Cijelu prošlu godinu sam provela u krevetu i na štakama. Nisam mogla niti hodati… Koncem godine se dogodilo ozdravljenje. Iako sam trebala na operaciju kralježnice, ipak sam zahvaljujući Bogu ostala bez operacije i na nogama. Odlučila sam: čim budem mogla, otići ću u Međugorje i zahvaliti svojoj Majci na toj milosti koju mi je dala da ponovno mogu hodati. I evo, došla sam na preporuku svoje prijateljice Anđelke.

Tko je osoba za koju trebam moliti?!

Već u autobusu sam vidjela da će ovo biti dobro hodočašće i da su oko mene prekrasni ljudi. I kad si podijelio (obraća se voditelju hodočašća, op.a.) papiriće, ja nisam znala tko je osoba za koju se trebam moliti (svaki hodočasnik je na početku izvukao ime osobe za koju treba moliti, a na povratku se otkrivalo tko je za koga molio, op. a.). Pisalo je „Emina“, a prijateljice su je zvale: „Ema“ – pa nisam mogla zaključiti je li to uistinu ona, ili je netko drugi.

…u njenim očima sam vidjela sjaj i nešto posebno…

Međutim, kad smo se krenuli penjati na Križevac, ona je stalno bila blizu mene. Htjela ili ne, ja bih joj se uvijek našla u blizini. I cijelo vrijeme mi je pomagala, davala mi ruku i bodrila me jer mi je bilo teško penjati se po stjenovitom brdu Križevac. Dok mi je pomagala, osjetila sam nešto veliko u sebi; u njenim očima sam vidjela sjaj i nešto posebno te sam znala: to je osoba za koju trebam moliti. I slično je bilo i dok sam se penjala na Brdo ukazanja, gdje god sam se okrenula; Emina je bila kod mene.

…ostale smo zajedno kako bismo bodrile jedna drugu.

Kontakt između nas dvije u ova dva dana je bio poseban, nešto neopisivo radosno se događalo. Nas dvije smo ostale skoro među zadnjima jer je mene noga boljela, ali smo ostale zajedno kako bismo bodrile jedna drugu. Ma da ona nije ništa znala o tome da sam ju izvukla kao osobu za koju molim.

Velike milosti

Ja sam i dalje u sebi nagađala: „Je li ta „Ema“ skraćenica od Emine ili je to druga osoba?“.  Evo, na koncu je to stvarno bila moja Emina, Bogu hvala! Dobila sam knjigu od nje s potpisom i rekla mi je da sam njen anđeo čuvar. Emina će mi ostati u molitvi dok sam živa.

>>> ‘Moje ime je Emina. To vam vjerojatno govori da nisam katoličke vjeroispovijesti’ 

Također se zahvaljujem svom anđelu čuvaru, osobi koja je molila za mene. Pravo je čudo da sam se ja u svojim godinama uspjela bez problema popeti na Križevac i Brdo ukazanja. To su stvarno velike milosti koje sam primila.

>>> Nije mogla zatrudnjeti 7 godina, a onda je dobila riječ: ‘Potomstvo će tvoje biti veliko…’  

Još želim spomenuti kako sam, za vrijeme pojedinačne molitve i pada u Duhu, osjetila lahor Duha Svetoga koji kao da mi je govorio: „Ne brini Marijo, došla si na pravo mjesto!.”

Za Book.hr svjedoči Marija (Puni podaci poznati uredništvu.)

Svoje svjedočanstvo nam možete poslati e-mailom na adresu: [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh