Duhovnost

VAŠE NAJBOLJE DJELO JE PRED VAMA

Prošao si kroz mnoge životne izazove i trpljenja? Ta iskustva su ti potrebna za najbolje djelo koje je tek pred tobom Nemojmo dopustiti da naša trpljenja budu uzaludna. Gospodin želi da iskustva koja smo stekli za to vrijeme upotrijebimo za najbolje djelo!

Prošao si kroz mnoge životne izazove i trpljenja Ta iskustva su ti potrebna za najbolje djelo koje je tek pred tobom

Foto: Shutterstock


 

Gledajući unatrag na svoj život, zaprepašten sam kad se sjetim žalosti, dubokih voda, vrućih plamenova kroz koje sam morao proći. Čak je i sjećanje na neka od tih iskustava bolno. Međutim, sa sigurnošću mogu reći: „Božja Riječ je istinita. On me izveo iz svake kušnje i ja ga slavim!”

Siguran sam da mnogi od vas koji ovo čitate možete govoriti o mnogim nevoljama u svojoj prošlosti i ispričati svoju priču. Kako bi zvučala vaša priča? Ako ljubite Isusa svim svojim srcem, vaše bi svjedočanstvo glasilo ovako: „Bog me uvijek iz svega izveo. Nikada nisam u potpunosti potonuo i te stvari sad su iza mene. Još sam uvijek ovdje i još uvijek slavim Gospodina!”

Međutim, Bog nikada nije zadovoljan samo s iskrenom zahvalom od nas. On kaže: „Čekaj malo, dijete moje. Nisam te izveo iz svih tvojih izazova samo da bih te učinio zahvalnim pobjednikom. Ne, u tebe sam mnogo uložio i neću dopustiti da potratiš svoja iskustva. Tvoje najbolje djelo je pred tobom!”

Kad je Pavao bio stariji čovjek s godinama iskustva, govorio je svojim prijateljima iz svoga srca: „Za mene bi najdivnija stvar sada bila da odem kući i budem s Gospodinom. To je moja prava želja. Ali ja sam veteran i znam da sam potreban ovdje. Ova generacija treba vidjeti patnika koji je preživio i raduje se u svakoj nevolji. Drugi će se suočiti sa svime time s čime sam se ja suočio i trebaju znati da će ih Bog provesti. Ne samo da sam preživio nego sam preživio sa stvarnom nadom. Radujem se u Gospodinu za sve što je učinio za mene” (vidi Fil 1,21-26).

Ne dopustite da vaša trpljenja budu uzaludna. Budite odlučni naučiti više o Božjoj ljubavi i vjernosti usred svih njih.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh