Duhovnost

PROROCI SU TO NAVJEŠĆIVALI

Kad On dođe, doći će do promjene položaja ljudi Vidiš li?

Foto: Shutterstock

 

Starozavjetni proroci navješćivali su da će u vremenu kad dođe Mesija doći do promjene položaja ljudi

Kad Ivan Krstitelj pita Isusa: »Jesi li ti Onaj koji ima doći?, bira takve riječi koje ne ostavljaju mjesta sumnji. On zapravo Isusa pita: »Jesi li ti Mesija?« Isusov je odgovor jasan. I Ivana i njegove učenike potiče da pogledaju djela koja ga prate. Starozavjetni proroci navješćivali su da će u vremenu kad dođe Mesija doći do promjene položaja ljudi.

Prepoznaješ li njegove znakova i njegova čudesa u svome životu? Čuješ li i vidiš li što on čini za tebe i za tvoje bližnje?

Posebno će oni koji trpe biti preobraženi i njihovo će trpljenje prestati. Isusova čuda znak su mesijanskoga doba. Isus je Mesija. Danas je dobro da se i ti upitaš je li Isus i za tebe Mesija? Prepoznaješ li njegove znakova i njegova čudesa u svome životu? Čuješ li i vidiš li što on čini za tebe i za tvoje bližnje? Zahvali mu za to i obnovi svoju vjeru.

 

»U ono vrijeme: Kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: „Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?“ Isus im odgovori: „Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi proglédaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene.“« (Mt 11,2-6)

Izvor: E-duhovne vježbe; pripremio: fra Darko Tepert; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh