Vijesti

PROPOVIJED NA MISI ZADUŠNICI Don Damir Stojić: Ne možemo odobriti čin generala Praljka, ali možemo se moliti Bogu da bude milostiv prema njemu U prepunoj crkvi Svete Mati slobode, don Damir Stojić predvodio je misu zadušnicu za pokojnog generala Praljka. Evo na što je posebno upozorio kao teolog i svećenik.

Don Damir Stojić: Ne možemo odobriti čin generala Praljka, ali možemo se moliti Bogu da bude milostiv prema njemu

Zagrebački studentski kapelan don Damir Stojić u srijedu navečer predvodio je misu zadušnicu za generala Slobodana Praljka u crkvi Svete Mati slobode, koji si je oduzeo život u sudnici u Haagu nakon što je osuđen za ratne zločine.

U prepunoj crkvi don Stojić u uvodnom se dijelu mise osvrnuo na riječi Svetog Pisma, kojima je Isus upozorio kako će roditelji, braća, rođaci i prijatelji predavati jedan drugoga na sud. „Međutim, Isus ovdje kaže: ‘Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti’. Za nas vjernike, na današnji dan nema druge nego produbljivati vjeru u Isusa Krista i živjeti svetim životom i praštati. Za nas kršćane nema druge“, rekao je don Damir.

Potom je istaknuo kako mora upozoriti  na dvije stvari koje je uočio na društvenim mrežama i to kao teolog i svećenik:
„S jedne strane Majka Crkva, a ni mi vjernici ne možemo odobriti taj čin koji je napravio general Praljak. S druge strane, primijetio sam osudu. Ni Majka Crkva nema pravo osuđivati. Mi ne znamo što se događalo u mislima našeg generala. Možemo se moliti dragom Bogu da bude milostiv prema njemu. I sam je Gospodin na križu gledao nepravdu i govorio: ‘Oprosti im, Oče, jer ne znaju što čine!’ Zato Majka Crkva moli za Božje milosrđe i oproštenje. Crkva u Hrvata danas moli da uzdignutom glavom idemo naprijed“, zaključio je don Damir Stojić.

Izvor: Direktno

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh