Brak i odnosi

MALE GRUPE (TEČAJEVI)

Kako pronaći pravog partnera ili znati da je trenutni partner/zaručnik prava osoba za mene? Muškarac i žena, mladić i djevojka su jednako vrijedni, ali nisu isti!

Kako pronaći pravog partnera ili znati da je trenutni partnerzaručnik prava osoba za mene

Foto: Shutterstock


 

„Ja želim postati idealan partner nekome“

Samac ste ili ste u vezi? Zaručeni ste? Česta pitanja koja se, htjeli vi to ili ne, bude u vama su: Kako naći pravu osobu? Kako prepoznati da je neka osoba za mene? Je li osoba s kojom sam trenutno u vezi prava za mene? Često razmišljamo, analiziramo, tražimo odgovore kroz molitvu, predajemo Gospodinu svog budućeg ili sadašnjeg partnera, možda i doslovno vapimo da nam pošalje idealnu osobu za nas, da nam dâ neki znak. No, što ako postoji još nešto bolje?

Iako taj pristup nije pogrešan, što kada bismo razmišljali i molili otprilike ovako: JA želim postati idealan partner nekome! Gospodine, pomozi mi da shvatim, da razumijem; da moja očekivanja ne budu nerealna i da ne proizlaze iz moje sebičnosti, egocentričnosti ili rana kojih možda nisam ni svjestan/svjesna. Daj da sve mijenjam i shvaćam u skladu s Tvojom voljom, da otpustim sve ono što bi u budućoj ili sadašnjoj vezi moglo našteti meni ili mome partneru. Daj da svojim zalaganjem, i tvojom milošću naučim što je potrebno i važno mome budućem/sadašnjem partneru, te da postanem idealan partner osobi koju mi ti želiš dati. Neka bude Tvoja volja.” Svi tražimo idealnog partnera, no tko želi i moli da bude idealan partner? Možda bismo, prije nego li nam Gospodin pošalje tu idealnu osobu, mi trebali uložiti u sebe, naučiti osnovne stvari o muško-ženskim odnosima, kako bismo tako mogli lakše prepoznati budućeg partnera ili zadržati trenutnog.

Male grupe

Male grupe (tečajevi) izvrstan su „alat” koji nam pomaže da shvatimo, razumijemo te pronađemo idealnu osobu za sebe; da svome partneru postanemo „idealna” osoba ili da istu ne izgubimo. Muškarac i žena, mladić i djevojka jednako su vrijedni, ali nisu isti. Često pokušavamo pridobiti ili zadržati osobu tako da joj uskraćujemo ono što joj je najpotrebnije jer smatramo da ćemo onda dobiti njezinu pažnju i da će se sve „srediti”, no tako radimo veliku grešku.

Pitanje za muškarce: Što ako vas vaša partnerica želi poštovati, ali vam to ne može pružiti jer se osjeća nevoljeno?

Pitanje za žene: Što ako vas vaš partner želi ljubiti, ali to ne može jer ne osjeća da ga poštujete?

Što ćete naučiti u malim grupama?

U malim grupama pojedini će polaznik:

– saznati temeljne potrebe osobe s kojom je u vezi

– shvatiti zašto njegov partner u određenim situacijama reagira na određeni način

– doznati kako partneru iskazati ljubav i poštovanje

– shvatiti da se uskraćivanjem potreba drugoga niša ne postiže

– naučiti kako prepoznati pravu osobu.

Kratki pregled sadržaja tečaja možete pogledati ovdje.

Kako se prijaviti, modeli Tečaja i novčana naknada

Detaljnije o samom principu tečaja, što njime dobivate, modelima, novčanoj naknadi te prijavama možete  saznati ovdje.

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na:[email protected] ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).

Autor: Danijel Katanović, Book.hr          

Komentirajte
1 Comment

1 Comment

    U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

    Reci što misliš

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

    Najčitanije

    Na vrh