Osobni razvoj

POTICAJ

Prolaze li ti dani prebrzo? Blagoslovljen ti dan!

POTICAJ Prolaze li ti dani prebrzo? Imaš li vremena za ono najvažnije?

Foto: Shutterstock

 

„A vi niste u tijelu, nego u Duhu, ako Duh Božji prebiva u vama. A nema li tko Duha Kristova, taj nije njegov. I ako je Krist u vama, tijelo je doduše mrtvo zbog grijeha, ali Duh je život zbog pravednosti. Ako li Duh Onoga koji uskrisi Isusa od mrtvih prebiva u vama, Onaj koji uskrisi Krista od mrtvih, oživit će i smrtna tijela vaša po Duhu svome koji prebiva u vama.“

Brige, užurbanost, krivi prioriteti, umor, loše odluke… sve to, i mnogo više, ometa taj odnos…

Volim biti blizu svoga Stvoritelja! Volim to što njegov Duh prebiva u meni! Biti u prisutnosti Onoga koji poznaje svaki kutak mojega bića za mene je sreća! Nešto neprocjenjivo! Kada otvorim sva svoja čula, vidim Krista u sebi i oko sebe na mnoge načine. Baš kao što piše u pjesmi „Nađeni Bog“ A. B. Šimića: „Na tebe svjetlost s ljetnog neba pljušti, Bog oko tebe sja, treperi, miriše i šušti!“

A opet, događa se da svakodnevica ode u krivom smjeru. Otvoriti sva čula prema Kristu postane teško! Brige, užurbanost, krivi prioriteti, umor, loše odluke… sve to, i mnogo više, ometa taj odnos. Izazov da se smirimo, da zastanemo – oh, čini se prevelik! Vrijeme prolazi brzo! Neprijatelj napada, optužuje, laže! I prolazi još jedan dan u kojem nismo zastali!

Krist u meni svakodnevni je izazov! Izazov na predanje!

Molitva

Isuse, sada želim zastati! Djeluj u meni i kroz mene! Želim te čuti, želim te vidjeti, želim osjetiti tvoj miris! Učini moja čula osjetljivima na tebe!

Izvor: Facebook (ovdje)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh