Vijesti

PROJEKT ZA POHVALU // SKAC organizira ljetnu školu vizualnog identiteta i grafičkog dizajna

SKAC organizira ljetnu školu vizualnog identiteta i grafičkog dizajna

Sva predavanja i radionice stručni će predavači održati na hrvatskome jeziku, a među njima će biti grafički dizajneri velikih tvrtki kao što su NetMedia te Studio9

Što su to grafički dizajn i vizualni identitet? Kako napraviti kvalitetnu fotografiju i kako ju obraditi? Kako nastaju plakati, a kako web stranice?

Odgovore na ova i brojna druga pitanja, moguće je dobiti ovog ljeta od 31. srpnja  do 4. kolovoza u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, u sklopu međusveučilišnog projekta pod nazivom Summer School of Visual Identity and Graphic Design.

Sva predavanja i radionice stručni će predavači održati na hrvatskome jeziku, a među njima će biti grafički dizajneri velikih tvrtki kao što su NetMedia te Studio9.

Što je ‘dizajn 21. stoljeća’?

Glavni je organizator studentska udruga SKAC Split, koja je pripremila petodnevna predavanja i radionice za sve srednjoškolce i studente, čije su teme vezane sa širokim područjem grafičkog dizajna, web dizajna, odnosno kraće rečeno – dizajna 21. stoljeća.

Ovogodišnji SummerSchool započet će predavanjem Silvia Puljića, aktivnog člana udruge SKAC Split, koji će predavanjem „Dizajn u 2017.“ polaznike upoznati sa svim ljepotama današnjeg modernog dizajna.

Uz svakodnevne radionice Adobe Photoshopa-a koje će držati dvoje mladih volontera SKAC-a, Marin Maslov i Lea Mladenić, jedan će se dan održati i radionica iz Adobe Illustrator-a koju će voditi dizajner tvrtke NETMedia, Pavle Svilčić. On će poučiti sudionike  izradi plakata u spomenutom programu. Budući da je danas sve veća potražnja web dizajnera, predstavnik Microsoft centra u Splitu, Nikola Tandara, kroz dva će predavanja predstaviti web jezike HTML i CSS, i upoznati sudionike s mogućnostima njihova korištenja.

Prijave i smještaj

Zaposlenica visokog učilišta Algebra, Petra Leskovec, poučit će izradi logotipa, ali će i objasniti njihovu važnost u svijetu brendiranja i marketinga.

Predavanja će biti otvorenog tipa, ali za radionice će biti potrebne prijave zbog ograničenog broja sudionika. Za sve zainteresirane mlade iz drugih dijelova Hrvatske moguć je petodnevni smještaj i hrana uz nadoknadu za samo 150 kn!

Svi koji ste zainteresirani, požurite s prijavom i osigurajte svoje mjesto! 🙂

Izvor:  Laudato.hr

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh