Vijesti

OBJAVLJEN PROGRAM PROSLAVE // Na blagdan Gospe od Anđela proslavit će se 300. obljetnica oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka

Na blagdan Gospe od Anđela proslavit će se 300. obljetnica oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka

Objavljen je program proslave svetkovine Gospe od Anđela u 300. obljetnici oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka

Svetkovina Gospe od Anđela u 300. obljetnici oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka, svečano će se proslaviti 2. kolovoza u Imotskom.

Porcijunkulski oprost

Dan prije proslave, 1. kolovoza u 12 sati, otvorit će se porcijunkulski oprost u crkvi sv. Franje. U 18 sati započinje molitva krunice, molit će se zavjetna molitva, a bit će prilika i za svetu ispovijed. U 18:30 sati održat će se procesija s Gospinom slikom od crkvice do spomenika, nakon koje će uslijediti misa koju će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Nakon svete mise, bit će procesija s Gospinom slikom i svijećama do crkve sv. Frane.

Proslava svetkovine

Na dan svetkovine, 2. kolovoza, u 17 sati bit će blagoslov kipa Gospe od Anđela, u parku ispred crkve Sv. Frane, nakon čega će uslijediti  procesija s Gospinom slikom do Topane, gdje će se proslaviti sveta misa. Svetu će misu predvoditi zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, u zajedništvu s nadbiskupom Marinom Barišićem.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh