Aktualnosti

PROGON ZBOG VJERE // Pakistanska katolkinja Asia Bibi više od osam godina u zatvoru čeka konačnu presudu Aisa je 2009. godine zatvorena zbog vrijeđanja islama, godinu poslije osuđena je na smrt, a od 2013. godine, nakon dva premještaja, nalazi se u jednoj od tri ćelije bez prozora, čekajući konačnu presudu…

Pakistanska katolkinja Asia Bibi više od osam godina u zatvoru čeka konačnu presudu

Asija Bibi nalazi se u zatvoru zbog bogohuljenja, već više od osam godina.


Aisa je 2009. godine zatvorena zbog vrijeđanja islama, godinu poslije osuđena je na smrt, a od 2013. godine, nakon dva premještaja, nalazi se đ od tri ćelije bez prozora, čekajući konačnu presudu, u južnoj provinciji Multan u kaznionici Punjab.

Asia – sinonim za sve koji se bore protiv nasilja ‘u ime vjere’

Aisjina obitelj živi u podzemnoj željeznici. Sve informaciji o njoj javnost dobiva od njenog odvjetnika, Saifa ul Malooka, koji ju je posjećivao u zatvoru posljednjih mjeseci. Odvjetnik tvrdi da je Aisa dobro, te da se nada da će biti oslobođena. S druge strane, čini se da je Vrhovni sud zaboravio njen slučaj i još nije odlučio hoće li potvrditi smrtnu kaznu, ili će ju osloboditi.

Tijekom tih osam godina, Asia nije prestala moliti i tražiti od drugih da mole za nju. Kršćanka koja je postala sinonim za sve one, koji bore protiv nasilja koje se čini  ‘u ime vjere’, u Pakistanu, ali i u svijetu, prošle je godine za Uskrs napisala molitvu koju neprestano moli u zatvoru:

Uskrsli Gospodine, dopusti svojoj kćeri Asiji da uskrsne s tobom. Raskini moje lance, oslobodi moje srce, pođi preko ovih prepreka i prati moju dušu, tako da bude blizu onima koji su joj dragi, i da uvijek bude blizu tebi. Ne moj me ostaviti u dan nevolje i ne moj me lišiti svoje blizine. Ti, koji si pretrpio mučenje i križ, ublaži moju patnju. Daj da ti budem blizu, Gospodine Isuse. Na dan tvoga uskrsnuća, Isuse, želim se moliti za svoje neprijatelje, za one koji su me povrijedili. Molim za njih i molim te da im oprostiš nepravdu koju su mi nanijeli. Molim te, Gospodine, da ukloniš sve prepreke, kako bih mogla zadobiti blagoslov slobode.  Molim te da štitiš moju obitelj i mene.

Nakon osam godina patnje, tjeskobe i izgubljene nade, nastavimo moliti i podržavati Asiju, jer na taj način podržavamo sve progonjene kršćane u njihovim žrtvama.

Izvor:  Aleteia.org

Prijevod: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh