Osobni razvoj

OSJEĆAJ KRIVNJE UZROKUJE MNOGE ŽIVOTNE POTEŠKOĆE

Prof. Tomislav Ivančić: Ovo je lijek protiv grižnje savjesti Mnoge bolesti imaju duhovne uzroke i mogu se liječiti samo po Isusu Kristu. Evo duhovnog lijeka za krivnju, koja mnogima uzrokuje mnogo problema u životu

Prof. Tomislav Ivančić: Ovo je lijek protiv grižnje savjesti

Prvi element. Vjeruj u oproštenje grijeha. O tome se govori u Vjerovanju. Kad ispovjediš neki grijeh, on ti je oprošten. Ponavljaj: „Vjerujem u oproštenje grijeha” sve dok ne osjetiš da si konačno slobodan i da možeš duboko udahnuti.


Drugi element. Pogledaj na križ! U Izaiji 53 Bog nam kaže: „Za naše grijehe probodoše njega” i: „On je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo”. „Njegove nas rane iscijeliše”, kaže sv. Petar. Sve svoje grijehe, bolesti, sve pritiske i tegobe baci na njegov križ! Tamo će se sve uništiti. Ti ih ne moraš nositi. Taj križ je smrt tvoje smrti, on je oprost tvojih grijeha, zdravlje tvoje bolesti. Sve što te muči baci na taj križ!

Treći element. Sakrij se u Kristove rane. One su svjedočanstvo, dokaz kako te duboko Isus ljubi. One za tebe znače zdravlje, ljubav, zaštitu. Promatraj sebe kao dijete u majčinu krilu! Zaštićen si, smiren i nježno ljubljen.

Četvrti element. Promatraj sebe kao izgubljenog sina kojeg Bog Otac grli pun radosti i oprašta mu sve prijestupe!

Peti element. Promatraj sebe kao desnog razbojnika. Ponovi riječi: „Sjeti me se, Gospodine, kad dođeš u svoje kraljevstvo!” A Isus kaže: „Već danas ćeš biti sa mnom u raju!”

Šesti element. Promatraj se kao izgubljenu ovcu koju Isus traži i pun radosti dovodi natrag! Sedmi element. Misli na to da su svi tvoji grijesi pali u more milosti, da su nestali. Što je jače, Božje milosrđe ili grijeh? Božje milosrđe je veće i snažnije.

Lijek uzimajte više puta dnevno. Molim vas da ga ne uzimate na brzinu nego dopustite da se više minuta „topi” kako se ne bi izgubio na „dugom putu od glave do srca”.

Iz knjige „Liječiti duhovno-moralne rane”; prema seminarima prof. Tomislava Ivančića (1938. – 2017.) zapisao H. J. Lung. Izdavač: Teovizija.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh