Svjedočanstva

POD ZAŠTITOM NAŠEG „PIA“

Problematična trudnoća, moja depresija i ružne misli dovele su me do groba oca Antića… Vrativši se kući, uzela sam molitvu za proglašenje blaženim i dobivanje milosti po zagovoru oca Ante Antića i stavila je na dekicu u koju je bila zamotana Ivana. Dok bih je dojila, molila sam tu molitvu. Molim i danas, već pune dvije godine svakodnevno. A milosti koje dobivam dragocjene su i neopisive

Foto: Sluga Božji fra Ante Antić Facebook

 

„Danas Ivana ima dvije godine. Savršeno je zdravo, napredno i drago dijete; uostalom kao i njezin tri godine stariji brat Jan. No početak trudnoće s njom bio je problematičan. Krvarenje koje je iznenada počelo, moja depresija i ružne misli dovele su me do groba oca Ante Antića.

‘Evo me oče! Ja više ne mogu! Predajem ti u ruke to dijete i sebe!’

Rekla sam: ‘Evo me oče! Ja više ne mogu! Predajem ti u ruke to dijete i sebe!’ I od tada sve je bilo lakše. Ja svakim danom sve deblja i veća ali i smirenija i mogu reći, zdravija.

U sedmom mjesecu trudnoće dobila sam iznenadne trudove, potvrđene i na aparatu za mjerenje trudova i, naravno tri vrste lijekova za sprečavanje prijevremenog porođaja.
Nisam ih pila. Molila sam.

I porođaj je protekao savršeno, dan prije ‘termina’. Debeljuškasta devet mjeseci nošena curica – Ivana

I porođaj je protekao savršeno, dan prije ‘termina’. Debeljuškasta devet mjeseci nošena curica – Ivana.

Poslije porođaja sina, prvo što sam pomislila bilo je: ‘Nikad više!’. Beba nas je ‘izmučila’. Sa 16 dana završio je u zaraznoj bolnici pod dijagnozom hripavca. Hvala Bogu hripavac nije bio, ali ja sam izgubila mlijeko i nisam ga mogla više dojiti. Prelaskom na umjetnu hranu pojavio mu se dojenački ekcem koji se povukao tri mjeseca poslije, ali taj period dijete je bilo s otvorenim ranicama na licu, a liječnici su nemoćno govorili: ‘Tu se ne može ništa’.
Posjetili smo i odjel fizikalne medicine, opet pogrešno postavljena dijagnoza, hvala Bogu!

Kada sam rodila Ivanu, prvo sam izmolila ‘Očenaš’ i ‘Zdravo Marijo’. Zatim sam zahvalila ocu Anti Antiću što je bio u trudnoći i porođaju sa mnom i mojim djetetom.

No, naučila sam i ne molim više: ‘Daj Bože po zagovoru oca Ante Antića zdravlje mojoj djeci’, već s vjerom molim: ‘Očuvaj, Bože, po zagovoru oca Ante Antića, grad moj i svu djecu i ljude u njemu od gladi, rata i bolesti, da nikoga pa ni moju djecu ne snađu.’

Vrativši se kući, uzela sam molitvu za proglašenje blaženim i dobivanje milosti po zagovoru oca Ante Antića i stavila je na dekicu u koju je bila zamotana Ivana. Dok bih je dojila, molila sam tu molitvu. Molim i danas, već pune dvije godine svakodnevno. A milosti koje dobivam dragocjene su i neopisive.
Najveća milost i dar Božji je zdravlje moje Ivane i Jana.
No, naučila sam i ne molim više: ‘Daj, Bože, po zagovoru oca Ante Antića zdravlje mojoj djeci’, već s vjerom molim: ‘Očuvaj, Bože, po zagovoru oca Ante Antića, grad moj i svu djecu i ljude u njemu od gladi, rata i bolesti, da nikoga pa ni moju djecu ne snađu.’“

Posvjedočila: Helena Ivanec — Perutka

Izvor: Facebook Sluga Božji fra Ante Antić, /Dobri otac Antić/glasilo vicepostulature sluge Božjega oca fra Ante Antića/broj 104 godina 1997; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh