Mladi

PATRICIA SANDOVAL

Pristajala sam na seks jer sam bila zabrinuta da će muškarci imati lošije mišljenje o meni kao ženi Moj je plan bio, sljedećim redoslijedom, popustiti željama mog dečka, usrećiti ga, učiniti da se on zaljubi u mene, otkriti mu svoju vjeru malo po malo, učiniti da se on zaljubi u Boga, udati se za njega

Foto: Pixabay


 

No sada, s mojim periodima čednosti koji nikad nisu dugo trajali, osjećala sam se kao da „igram igru“. Umjesto da prestanema sa spolnim životom, ja sam prestala ići na Misu. Koji je smisao biti prisutan, mislila sam, ako se ne mogu pričestiti? Nisam željela biti licemjer. Tek nakon što sam upala u ispovijedaonicu nakon prekida (svaki puta ulazeći u drugu ispovijedaonicu kako svećenici ne bi pomislili da radim točno ono što radim), počela sam ponovno ići na Misu. Moji dani uskakanja u barove su već odavno završili, ali moji dani uskakanja u ispovijed tek su započeli.

Nisam razumjela taj „zašto“ koji se krio iza čistoće i čednosti, a nisu ni moji roditelji dok sam odrastala. Nikad mi nisu govorili o čistoći jer ni sami to nisu prakticirali, a moja me državna osnovna škola naučila da je sve to u redu – samo koristi prezervativ.

Čistoća je za mene bio koncept napisan na stranicama Svetog pisma i Katekizma, a ne zapovijed koju je Bog utkao u samo tkivo moje duše

Moje seksualno obrazovanje odvijalo se u učionici punoj dvanaestogodišnjaka kojima je bilo neugodno i koji su se hihotali dok nas je učiteljica tjerala da vježbamo „siguran seks“ stavljanjem kondoma na banane. Čistoća je za mene bio koncept napisan na stranicama Svetog pisma i Katekizma, a ne zapovijed koju je Bog utkao u samo tkivo moje duše.

Moji su dečki uvijek željeli biti seksualno aktivniji od mene, a moje su prijateljice vatreno prepričavale svoje spojeve zbog čega sam se pitala što nije u redu sa mnom

Netko bi pomislio da ću se rado odreći ovog grijeha jer su seksualni odnosi uzbunili moju grižnju savjesti, ali samo sam željela da tih prilika bude što manje i da se brzo završe. Moji su dečki uvijek željeli biti seksualno aktivniji od mene, a moje su prijateljice vatreno prepričavale svoje spojeve zbog čega sam se pitala što nije u redu sa mnom. No budući da sam pretpostavljala da su seksualni odnosi obavezni u vezi, popuštala sam mnogo puta, kriveći sebe što se dečki osjećaju nesretnima i frustriranima.

Moj je plan bio, sljedećim redoslijedom, popustiti željama mog dečka, usrećiti ga, učiniti da se on zaljubi u mene, otkriti mu svoju vjeru malo po malo, učiniti da se on zaljubi u Boga, udati se za njega

Najvažniji razlog zbog kojega sam pristala na seks bio je taj što sam bila zabrinuta da će muškarci imati lošije mišljenje o meni kao ženi – a ono što ljudi misle o meni bilo mi je sve. To je još uvijek bio moj identitet. Moj je plan bio, sljedećim redoslijedom, popustiti željama mog dečka, usrećiti ga, učiniti da se on zaljubi u mene, otkriti mu svoju vjeru malo po malo, učiniti da se on zaljubi u Boga, udati se za njega, onda otići na ispovijed, očistiti svoju dušu, osnovati obitelj i postati sretna. No moja su se uvjerenja i vjerske prakse mojim dečkima uvijek činili nevjerojatnim i fanatičnim te nisam mogla razumjeti zašto su se moji misionarski napori pokazali neučinkovitima.

Bog mi je tako otvoreno govorio kroz otpor ovih mladića, ali nekako nisam mogla čuti što je On govorio: „Ne možeš mi dovesti osobu tako što ćeš svoju i njegovu dušu dovesti u ozbiljan grijeh, što vas oboje dijeli od Mene.“ Okolnosti su iznova dokazivale da je moja metoda pogrešna, ali svijet me naučio da je to ispravno.

Gospodin me upozoravao

Gospodin je također pokušao privući moju pažnju šaljući mi snove. Ponekad bih, spavajući noću, doživjela fatalnu tragediju. U snu padam s litice ili hitam u frontalni sudar, ili bježim od čovjeka s pištoljem. U jednom su me snu upucali i umirem. Napuštam svoje tijelo i nalazim se viseći u zraku okružena ponoćnim plavetnilom. Nalazim se u samoj Božjoj prisutnosti i osjećam Njegov snažni gnjev svuda oko sebe. To je moj trenutak suda. Ljutiti Otac gleda da me osudi. Probudila sam se one sekunde kada sam trebala ići u Pakao.

Ulomak iz nove knjige „Preobražena”, autorica Christine Watkins i Patricie Sandoval. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu u izdanju izdavačke kuće Kyrios možete kupiti ovdje.

Zašto je svjedočanstvo gospođe Sandoval, od jedne države do druge, neprestano začuđivalo, nadahnjivalo i mijenjalo čak i najzbunjenije i najtvrđe srce? Zašto, kada govori, teku iscjeljujuće suze, um se mijenja, duše izbavljaju, nerođeni životi spašavaju i nastaje nalet apostolskog djelovanja? Zato što njezina priča nije još samo jedan iskaz nekoga tko je izliječen od ovisnosti o drogama. Ovo je u konačnici priča o Onome iza kulisa: Bogu

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh