Duhovnost

PRIPREMA ZA KRAJ SVIJETA Pater A. Pelanowski: Kasni li Isus, i ako da, zašto? Moramo biti spremni: treniramo prije svega prihvaćanje istine, jer njegova ljubav je toliko istinska da, ondje gdje se pojavi, sve lažno izgori

Pater A. Pelanowski: Kasni li Isus, i ako da, zašto?

Bog potresa svijet, kao tragač koji trese sito tražeći zlato, koje dobiva iz potoka vremena. Trese sito povijesti, da bi otpalo blato i pojavilo se zlato. Trese da bi otpali oni koji nisu pravo zlato, nego mulj, moralno dno, kal u njegovim očima. Trese da bi ostali oslobođeni oni koji su mrvice čistoga zlata.


Tko je od nas čist?

Govorimo o najčišćem obliku zlata, o „čistom zlatu“. Čistoća i zlato su povezani. Tko je čist? Upoznao sam odlične „zlatne mrvice“ kad sam pogledao kroz sito ispovijedi, kroz rešetke ispovjedaonice, koje me podsjećaju na sito tragača zlata. Kada ondje sjedim, slušam istinske vjeroispovijesti, upoznajem odlične duše, koje se ne boje govoriti istinu. A tko se ne boji istine o sebi, zaslužuje Božju ljubav te ju i prima. Ljubav samo istini nudi gostoprimstvo. Ondje gdje postoji ljubav, nema straha. Svaka ispovijed je vježba za posljednji sud. Ako ju uzmem u obzir i prihvatim istinu o sebi – čak i onu potresnu – ne moram se bojati ukazanja Isusova, koje će uskoro doći i dovesti do potresa – zdrmati cijeli svijet.

Sve dobro bit će očišćeno u vatri Sudnjeg dana

U švicarskim sefovima pohranjuje se prije svega zlato – njegova ukupna vrijednost iznosi 544 milijarde dolara, a u Bibliji često nalazimo natuknice da zlato mora biti provjereno i očišćeno u vatri. Da ono plemenito u njemu ostane odijeljeno, a ono nečisto spaljeno. Tako će sve što je na ovom svijetu dobro biti očišćeno vatrom Sudnjeg dana, koji će za bezbožnike biti dan propasti.

O vatri na kraju svijetu govori i sv. Pavao (1 Kor 3, 13 – 15) i evanđelja (Mt 3, 10; 7, 19; Lk 3, 16), i to ni najmanje nisu besmislene prijetnje, a ni pokušaj da nas se prisili sjediti u crkvama, s drhtanjem i u strahu, u očekivanju konačnog obračuna. Suvremeno znanje nema problema s vjerovanjem da će kraj svijeta biti u plamenu, jer na svijetu postoji takav nuklearni potencijal koji može dignuti u zrak ne samo ovaj planet, već bi se to moglo napraviti i s nekoliko drugih. Do kraja svijeta može doći zbog eksplozije atomskih sila.

Kraj ovog svijeta početak je novog – pripremi se!

Za nas kršćane kraj svijeta nije samo potpuno uništenje, već početak nepromjenljivog svijeta, u kojem svatko mora platiti za počinjena djela – što zasijemo u ovom životu, to ćemo žeti u novome.

Što više svijet potresa zlo, to je bliža parusija. Tako je bilo u vrijeme Noino: što su se više oni iskvareni valjali u blatu poplave, to se više uzdizala Noina arka, čak i iznad vrha Ararata (hebr. arar – prokletstvo). Tako je bilo i sa Sodomom: što je bilo više bestidnih pokvarenjaka u Sodomi, to su odlučnije anđeli spašavali Lota i njegovu obitelj.

Kasni li Isus?

Vidimo što se događa u svijetu i po tim potresnim pričama prepoznajemo njegov dolazak. Moramo biti spremni, treniramo prije svega prihvaćanje istine, jer njegova ljubav je toliko istinska da, ondje gdje se pojavi, sve lažno izgori. Ne samo od srama. Ako Isus kasni, to je samo zbog milosrđa prema onima koji nisu imali vremena za potpunu konverziju u najdubljoj istini o sebi. (…)

Ulomak iz knjige „Nema više vremena!” autora Augustyn Pelanowski, OSPPE. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Nema više vremena!“

„…u posljednje vrijeme sve je više filmova katastrofe i može biti da suvremeni redatelji nešto predosjećaju, a ne da samo izmišljaju.”

Pomognimo sebi i drugima ispovjediti se, jer vremena je malo. Pomogni sebi i drugima preobratiti se.

Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje,
kako ga neki sporim smatraju,
nego je strpljiv prema vama
jer neće da tko propadne,
nego hoće da svi prispiju k obraćenju.
Kao tat će doći dan Gospodnji
u koji će nebesa trijeskom uminuti…
(2 Pt 3, 9 – 10)

Ulomak iz knjige

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Klub prijatelja
Na vrh