Vijesti

PRIOPĆENJE IZ TISKOVNOGA UREDA SVETE STOLICE // Papa ‘s ljubavlju’ prati slučaj malenoga Charliea i moli za njegove roditelje

Papa se moli za roditelje desetomjesečnoga Charliea Garda i nada se da se „ne zanemaruje njihova želja da prate i brinu se za svoje dijete do kraja”

Papa Franjo izrazio je svoju „naklonost i emocije” s obzirom na situaciju Charliea Garda, kao i „svoju blizinu njegovim roditeljima”. Prema izjavi Grega Burkea, ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice, Papa se moli za roditelje desetomjesečnoga Charliea Garda i nada se da se „ne zanemaruje njihova želja da prate i brinu se za svoje dijete do kraja”.

Roditeljima nije dozvoljeno preseliti u SAD radi eksperimentalnog liječenja

Charlie Gard je rođen s rijetkim genetskim stanjem zvanim mitohondrijski diplepcijski sindrom, koji uzrokuje progresivnu slabost mišića i oštećenje mozga. Europski sud za ljudska prava prošlog je tjedna odbio molbu djetetovih roditelja da im se dopusti da se presele u SAD radi eksperimentalnog liječenja, o vlastitom trošku.

Izjava Grega Burkea u cjelosti:

Sveti Otac s ljubavlju i emocijama prati slučaj malog Charliea Garda i izražava svoju blizinu roditeljima, za njih se moli, nadajući se da se ne zanemaruje njihova želja da prate i brinu se za svoje dijete do kraja.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh