Svjedočanstva

PRIMJER RAZLIKE IZMEĐU RELIGIJE I ISUSOVE LJUBAVI Jedino ovo daje stvaran, obilan život „Nedavno, dok sam ručao sa svojom ženom u kantini, osjetio sam poticaj da jednom od konobara ukažem na to da ga Isus ljubi…”

Jedino ovo daje stvaran, obilan život

„Isus te ljubi”

Kad nas Duh potiče da govorimo u ljubavi, trebamo tako učiniti.


Nedavno, dok sam ručao sa svojom ženom u kantini, osjetio sam poticaj da jednom od konobara ukažem na to da ga Isus ljubi. Nije odgovorio, ali kasnije sam ga vidio kako ostalom osoblju govori što sam mu rekao, što je izmamilo neke radoznale poglede u našem pravcu. A onda se dogodila zanimljiva stvar. Kad smo odlazili, jedan me drugi konobar zaustavio i pitao bih li molio za njega!

To je primjer razlike između religije i Isusove ljubavi. Ljubiti Isusa znači dijeliti njegovo svjedočanstvo čak i kad se čini da ste malo ludi – te onda vidjeti silu Božjeg djelovanja.

Primili smo nešto mnogo bolje od religije!

Neki misle da postati kršćanin zahtijeva od nas da znamo duhovne zakone ili da molimo određenu molitvu. Ali Isus nije tako objasnio vjeru kad ju je objašnjavao Nikodemu, židovskom intelektualcu koji je bio iskusan u religiji. Nikodem je teško mogao razumjeti što je Isus mislio pod „novim rođenjem”. „Kako se može čovjek, kad je već star, roditi? Zar može po drugi put ući u utrobu majke?” (Iv 3,4).

Nikodem je pokušao shvatiti Božje putove kroz svoj intelekt, ali Isus je istaknuo da se Božji putovi nikada ne mogu postići kroz naše tijelo: „Zaista, zaista, kažem ti, tko se ne rodi od vode i Duha Svetoga, taj ne može ući u kraljevstvo nebesko. Što je rođeno od tijela, tijelo je; što je rođeno od Duha, duh je” (Iv 3,5-6).

Prijatelju, primili smo nešto daleko bolje od religije. Vrijeme je da se dignemo i slijedimo Krista na viši nivo. Srž onoga što Jakov naziva „čistim i neokaljanim bogoslužjem pred Bogom” (Jak 1,27) je uzeti ljubav koju poznamo i slobodno ju dijeliti s drugima. To uklanja svaki strah u vezi s onim što trebamo „činiti za Gospodina” i nadomješćuje to srcem koje prima i daje njegovu ljubav. To je stvaran, obilan život.

Autor: Gary Wilkerson (www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh