Duhovnost

SMRTNI NEPRIJATELJI

Primjećuješ li da te samo životne oluje, bure i krizne situacije bude iz letargije? Zahvaljujući upravo smrtnim neprijateljima može u nama doći do duhovne promjene koju nam ne bi mogle osigurati niti najbolje duhovne vježbe

Foto: Pixabay

 

Znaš li uočiti povezanost između odbacivanja i kasnijih događaja koja su ti omogućila duhovni razvoj? Znaš li zahvaljivati Bogu za „ljude – čudovišta“, za one koji su žderali tvoje osjećaje, iskorištavali, gurali te na samo dno i zatvarali te u sebe? Nisi li upravo zahvaljujući njima naučio onu pravu molitvu i otkrio istinsku vezu s Bogom?

Sotona, kako vidimo, ne samo da nas muči istinskim nemirima, nego isto tako i lažnim mirom

Primjećuješ li da te samo životne oluje, bure, krizne situacije i događaji velike emotivne snage bude iz letargije, iz vegetirajućeg stanja i na taj način čine od tebe čovjeka, stavljaju tvoje noge na Božji put? Sotona, kako vidimo, ne samo da nas muči istinskim nemirima, nego isto tako i lažnim mirom.

Zahvaljujući upravo smrtnim neprijateljima može u nama doći do duhovne promjene koju nam ne bi mogle osigurati niti najbolje duhovne vježbe

Zato arkanđeo Mihael ima zadatak pokazati nam taj neistiniti mir i nekom vrstom nemira otvara naše oči na istinu smirenja samo u Bogu. Sve je to samo zato da bismo mogli vidjeti tko je Bog, da je On jedini Spasitelj! Tako, zahvaljujući upravo smrtnim neprijateljima može u nama doći do duhovne promjene koju nam ne bi mogle osigurati niti najbolje duhovne vježbe.

Zašto Bog dopušta patnju; Autor: o. Augustyn Pelanowski, OSPPE

Iz knjige „Zašto Bog dopušta patnju” autora o. Augustyn Pelanowski, OSPPE. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh