Duhovnost

KAKO ČUTI BOŽJI GLAS

Primiri se, odmaraj se i znaj da JA JESAM BOG Predivna meditacija. Blagoslovljen vam dan! :)

Odmaraj se i znaj da JA JESAM BOG

Foto: Shutterstock

 

Sljedećega sam dana, dok sam pisala dnevnik, rekla Bogu: „Gospodine, imam mnogo pitanja…“

Išla sam trčati (nakon tromjesečne pauze) i pokušavala sam odrediti koliko mogu istrčati. Unatoč osjećaju prisile poslušala sam ono što je dolazilo iz moje nutrine i istrčala tu udaljenost. Shvatila sam da ne bih postigla svoj cilj da sam popustila osjećaju prisile. Dok sam o tome razmišljala (pred kraj trčanja), osjetila sam da mi Bog govori: „Lynda, želim da uspiješ.“ Za mene je to bilo otkrivenje.

Sljedećega sam dana, dok sam pisala dnevnik, rekla Bogu: „Gospodine, imam mnogo pitanja, što je prava vjera? Što je uspjeh? Zašto mi je tako teško vjerovati da mi želiš najbolje? Govori mi, Oče.“

Zato želim da dođeš k meni i odmaraš se u meni, da provodiš vrijeme sa mnom kako bi me uistinu poznavala i tako bila sposobna hodati mojim putevima

Da, dijete moje, želim da uspiješ. Uvijek sam za tebe planirao uspjeh. Ali kako ti um sada govori, uspjeh koji sam namijenio tebi i svoj svojoj djeci, nije uspjeh kakav svijet poznaje ili mjeri. Tvoj se uspjeh mjeri ujedinjenošću sa mnom. Tako sam te stvorio. Ti postaješ istinska ti, istinski čovjek, kada se potpuno sjediniš sa mnom.

Otac i Sin jedno su. Isus ništa nije radio po vlastitoj inicijativi. On je činio samo ono što je vidio da Otac čini. Zato želim da dođeš k meni i odmaraš se u meni, da provodiš vrijeme sa mnom kako bi me uistinu poznavala i tako bila sposobna hodati mojim putevima.

Kako je rasla tvoja vjera u moju ljubav prema tebi, rasla je i tvoja sposobnost iskrenoga izražavanja ljubavi prema drugima. Dok si plakala zbog moje milosti i cijene koju sam za tebe platio, plakala si i zbog drugih ljudi te si se u suosjećanju ispružila prema njima u mome imenu.

Moj Sin nije bio uspješan po mjerilima ovoga svijeta. On je većinu vremena provodio s dvanaest ljudi, a najviše vremena s trojicom njih. Susretao se s mnogim ljudima, iscijelio je mnoge (a mogao je više), ali je svoj život izlio u tu šaroliku družinu… u ribare, obične ljude. Što su više planova imali, teže im je bilo biti jedno sa mnom i uistinu me vidjeti.

Katkada će ti moje upute izgledati besmislenima ili kao ludost… ali zidovi se ruše. Budi hrabra i jaka… u hodanju mojim putevima. Jer ja ću biti s tobom. Nemoj se bojati ili obeshrabriti, jer ja ću biti s tobom. JA SAM SADA S TOBOM

Nije da za tebe nemam vizije, snove i ambicije, ali želim da one budu utemeljene u sjedinjenosti sa mnom… zato što želim da uspiješ, da postigneš ono za što sam te stvorio… iako na taj način ne zadobivaš vrijednost i moju ljubav. Tvoja je vrijednost dana. Jednostavno jest. Ti si moja kći, moje dragocjeno dijete. Moja je ljubav za tebe potpuna. Ne moraš ništa dokazivati, postići ili činiti kako bi moja ljubav prema tebi narasla. Niti ćeš je ikada izgubiti ili se od nje odvojiti.

Počinješ uviđati neke svoje zablude o svojim snagama, slabostima, čak i mudrosti. Tvoje zablude dolaze iz tvoga neiscjeljenoga srca. Tek se počinje nazirati kako te ja vidim… trebat će ti vrijeme da usmrtiš svoj pogled na sebe i usvojiš moj pogled na tebe. To je dio obnove tvoga uma.

Kada vjeru i pouzdanje postaviš u svoje stare strukture, ponašanja i načine razmišljanja… nećeš uspjeti. Stari je način izgrađen na zakonu, na naporu, na sili volje. Novi način, moj način, temelji se na odmoru, poniznosti, postajanju poput djeteta, ovisnosti o meni. Ti su ti putevi strani, ali sve češće njima hodaš. Moja je želja da uspiješ, da te vidim sjedinjenu sa mnom, da dopustiš da kroz tebe slobodno struji život.

Nemoj ovo smatrati gubljenjem sebe. Ustvari, tako postaješ ono što stvarno jesi. Usmrćuješ fasadu, masku, tvrđavu koja te zarobljuje, zatvara tvoje pravo ja. Radi sa mnom. Slušaj me kao Jošua. Katkada će ti moje upute izgledati besmislenima ili kao ludost… ali zidovi se ruše. Budi hrabra i jaka… u hodanju mojim putevima. Jer ja ću biti s tobom. Nemoj se bojati ili obeshrabriti, jer ja ću biti s tobom. JA SAM SADA S TOBOM. Primiri se, odmaraj se i znaj da JA JESAM BOG.

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa“ autorâ Marka Virklera i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete nabaviti ovdje po sniženoj cijeni za 80 umjesto 100 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh