Vatikan

OPROŠTENJE VREMENITIH KAZNI

Primi potpuni oprost na Veliki četvrtak, Veliki petak i Veliku subotu Oprost je otpuštenje vremenite kazne za grijehe kojih je krivnja već otpuštena po sakramentu ispovijedi

Foto: Pixabay


 

Za svaki od dana vazmenog trodnevlja Crkva daje posebne mogućnosti za potpuni oprost, donosi Bitno.net. Da bi se zadobio potpuni oprost, nužno je, osim da nema nikakve privrženosti bilo kojemu, pa i lakomu grijehu, ispuniti i tri uvjeta: biti ispovjeđen, primiti euharistijsku pričest i izmoliti molitvu na nakanu Svetoga Oca.

Veliki četvrtak

Podjeljuje se potpuni oprost vjerniku koji:

– na Veliki četvrtak, tijekom svečane pohrane presvetoga sakramenta nakon mise Večere Gospodnje, pobožno izmoli kitice Tantum ergo (Divnoj, dakle)

Veliki petak

Podjeljuje se potpuni oprost vjerniku koji:

– tijekom obreda Velikoga petka pobožno sudjeluje u klanjanju križu

– obavi pobožnost križnoga puta ili se pobožno pridruži dok ga moli sveti otac, a on ga prati putem televizije ili radija.

Velika subota

Podjeljuje se potpuni oprost vjerniku koji:

– na vazmenomu bdjenju ili na godišnjicu svojega krštenja po bilo kojoj propisno odobrenoj formuli obnovi svoja krsna obećanja.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh