Razno

PRILIKA ZA LJUBAV!

DRAGI LJUDI, TREBAMO VAŠU POMOĆ! Misija u Beninu našla se u poteškoćama zbog dotrajalih automobila Pater Stjepan javlja nam o trenutnoj situaciji u Beninu: „Financijska je kriza i vremena su teška, neka vam ne bude neugodno uplatiti i samo jedan euro, jer nas puno s minimalnom donacijom može učiniti čudo! Bilo bi lijepo kad bismo im za Uskrs mogli pokloniti automobil, ja vjerujem da mi to možemo!“

Pater Stjepan Ivan Horvat je već više puta pisao o djelovanju Marijinih sestara u Beninu, organizirali su nekoliko uspješnih akcija i uspjeli im olakšati rad. Sestre tamo vode nekoliko ambulanti i brinu se za lokalno stanovništvo kako god mogu i znaju. Sada su se našle u poteškoćama jer su im automobili dotrajali, loše su ceste, a i vrijeme je učinilo svoje.

U dogovoru s njima pater je odlučio organizirati akciju da im svi zajedno pomognemo prikupiti sredstva za jedan automobil

U dogovoru s njima pater je odlučio organizirati akciju da im svi zajedno pomognemo prikupiti sredstva za jedan automobil. Terenac košta malo više od 35.000 eura, Toyota Hilux pogon na sva 4 kako bi mogao proći kroz pijesak u sušnoj sezoni, a kroz blato u kišnoj.

Koristi se za svakodnevni prijevoz 30 djece iz sirotišta u školu, za nabavku hrane za djecu, za nabavku lijekova, za prijevoz životinja, s njim se sabiru plodovi u polju kukuruza, manjoke i palmi. S njim prevoze drva za kuhanje. S njim sestre odlaze u misijske posjete po selima. Ovdje je pick up najosnovnije sredstvo za rad.

Koristi se za svakodnevni prijevoz 30 djece iz sirotišta u školu, za nabavku hrane za djecu, za nabavku lijekova, za prijevoz životinja, s njim se sabiru plodovi u polju kukuruza…

„Ako nas dovoljno s po nekoliko eura pomogne ovo veliko djelo, uvelike ćemo im olakšati rad, a i pomoći mnogima koje sestre pomažu. Financijska je kriza i vremena su teška, neka vam ne bude neugodno uplatiti i samo jedan euro, jer nas puno s minimalnom donacijom može učiniti čudo! Bilo bi lijepo kad bismo im za Uskrs mogli pokloniti automobil, ja vjerujem da mi to možemo!

Molim vas, podijelite ovu molbu. Hvala!“ poručuje pater Stjepan.

Molim vas, podijelite ovu molbu. Hvala!

PODACI ZA UPLATU: Udruga za pomoć djeci Benina „Anđeosko srce“, Rim 44, 10000 Zagreb

Banka: OTP banka IBAN: HR0224070001100471904 SWIFT: OTPVHR2X

Svrha uplate: upisati nakanu darovatelja – (donacija za Marijine sestre – nabavka automobila)

Foto: Stjepan Ivan Horvat, Facebook; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh