Aktualnosti

BIBLIOTEKA FIGULUS

PRILIKA! Najnovija knjiga patera Marka na interliberskom popustu

Foto: Marko Glogović, OSPPE/ Foto: www.hkm-aargau.ch


 

Iz knjige

»Bolje biti vijan nego star.

Bolje biti vijan Duhom Svetim nego mlad a star od života krivo življena.«

Sav taj užas s pedofilijom, gotovo pa opći krah Crkve i vjere na Zapadu, mnoga zatvaranja mnogih vrata pokretima Duha, biskupi protiv biskupa, vjernici protiv svećenika… Nije li to sve zato jer se ušutkao Isus?

»Primijetimo tko je prekinuo Gospodina u nauku – „pismoznanci i farizeji“, stručnjaci u duhovnosti! Oh! Kako smo iznenađeni. I to se sada sve počinje odvijati u – Hramu. Ne u kavani, ne na stadionu, ne u javnoj kući, već na svetom tlu, u predvorju bogoslužnog prostora, dok se negdje iza pjevaju psalmi. Kako je moguće da oni koji su znali Toru napamet nisu prepoznali Mesiju? Kako je moguće u srcu Hrama napasti srce svemira – samog Boga? Sav taj užas s pedofilijom, gotovo pa opći krah Crkve i vjere na Zapadu, mnoga zatvaranja mnogih vrata pokretima Duha, biskupi protiv biskupa, vjernici protiv svećenika, u mnogim samostanima kaos, muk, strah, srozavanje, ispraznost, svađa, svijet… Nije li to sve zato jer se ušutkao Isus?

Ponovi i ti njegovu riječ o abortusu, eutanaziji, izopačenostima, idolima, grešnosti…, kao i njegovu riječ o slobodi, pravom miru, spasenju i milosti… I tebi će začepiti usta, i tebe će poklopiti. Jer oni to rade – to im je posao. „Oni“ – to su duhovi, u ljudima. Silno ih je lako prepoznati, samo počni govoriti i činiti Isusovo. (…)«

Nekako vidim da sve to što imamo prvo treba propasti da bi nastalo nešto novo, ako ikako i može! Možda nas baš ovako, satirući, Bog izvodi na dobro?

»Prepoznajem tri čavla kojima danas probadamo Krista na križu: ravnodušnost,malodušnost i obavljanje poziva kao posla. No, neka mi se Bog smiluje, ja priznajem prvi, da često padnem baš u malodušje. Nemoćan sam išta promijeniti. Ne vidim neki izlaz iz te globalne kršćanske krize, iako znam da je Bogu sve moguće promijeniti i izvesti na dobro, ali… Nekako vidim da sve to što imamo prvo treba propasti da bi nastalo nešto novo, ako ikako i može! Molim se samo da u tim procesima ne izgubim vjeru. Možda nas baš ovako, satirući, Bog izvodi na dobro? Smatram da mora doći do još bolnijeg čišćenja, sve dok ne padnemo na koljena i ne počnemo silno vapiti, baš iz srca, ne iz dužnosti.«

Pater Marko u ovoj svojoj najnovijoj knjizi poziva na obraćenje, na promjenu srca. Možemo ići na Misu, ispovijed, činiti dobra djela… a da istovremeno u nutrini gajimo mržnju, nepraštanje, zamjeranje… Ako želimo baštiniti blagoslov, trebamo se suočiti sa stvarnim stanjem svoga srca i riješiti se tereta koji nosimo!

„Sretno u traženju istine!“ poručuje autor na kraju knjige.

Gdje smo ove godine na Interliberu

Ove godine se Figulus ponovno nalazi u 6. paviljonu, no sada na štandu br. 14 g. Radujemo se Vašem dolasku!

Naše radno vrijeme na Interliberu:

12., 13. i 14. studenoga od 12 do 20 sati
15. i 16. studenoga od 10 do 21 sat
17. studenog od 10 do 20 sati

Interliber 2019.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh