Svjedočanstva

PLODOVI SVETE MISE

Kada se osjetimo nemoćnima, uvijek možemo moliti „Prije nekoliko godina, moj je brat dvije godine pokušavao naći posao i istovremeno upisati fakultet. (...) Kad sam saznala da i muž jedne prijateljice, koja je još bila i trudna, isto tako ne može naći posao, odlučila sam prikazati Misu na te dvije nakane...“

Prikazala sam Svetu Misu za brata koji je tražio posao - plodove sam vidjela dva tjedna poslije...

Foto: Shutterstock

 

Prije nekoliko godina, moj je brat dvije godine pokušavao naći posao i istovremeno upisati fakultet. U tom trenutku tražio je stvarno bilo kakav posao, bez obzira je njegova struka ili nije. Fakultet nažalost nije uspio upisati, a kako nije dobivao odgovore na prijave za posao, imala sam potrebu i sama pomoći. Kad sam saznala da i muž jedne prijateljice, koja je još bila i trudna, isto tako ne može naći posao, odlučila sam prikazati Misu na te dvije nakane. Tad nisam baš ni znala što to točno znači prikazati Misu – samo sam odlučila tijekom cijele Mise, kada god mogu, svaku molitvu izgovarati za njih. Dva tjedna nakon toga, moj je brat našao posao u struci, sasvim slučajno. Muž moje prijateljice nakon toga je također našao posao.

Nevjerojatan je osjećaj vidjeti da nakon toliko vremena i toliko neuspješnih pokušaja, stvar ipak nije izgubljena i da itekako nismo nemoćni u tim situacijama. Možemo moliti! A na Misi molimo sa svima svetima. Bogu hvala!

 

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Razumijete li što se događa na Svetoj Misi? Znate li kako ju prikazati na određenu nakanu? O svemu tome možete čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
1 Comment

1 Comment

 1. suzana lucija

  11. kolovoza 2019. at 17:43

  Pet pravila Padre Pija koje je davao svojoj duhovnoj djeci. Danas prva dva:
  I. Tjedna ispovijed
  “Ispovijed je ‘kupka’ za dušu. Morate odlaziti na ispovijed jednom tjedno jer ne želim da bilo koja duša ostane bez tog sakramenta više od tjedan dana. Čak se u čistoj, zatvorenoj sobi, nakuplja prašina. Uđite u nju nakon tjedan dana i vidjet ćete da ju treba očistiti od prašine.”
  II. Svakodnevna pričest
  “Istina je, nismo dostojni takvog dara. Ipak, pristupiti Pričesti u smrtnom grijehu jedna je stvar, a biti nedostojan je nešto sasvim drugo. Svi smo nedostojni, ali On je Taj koji nas poziva, On je Taj koji to želi! Ponizimo se i primimo Ga pokajničkim i srcem punim ljubavi.”

U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh