Brak i odnosi

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Što je brak? Evo kako je župnik uz pomoć trokuta dočarao novopečenom bračnom paru Ako uključimo Boga u svoj brak, On će biti duhovno i emocionalno 'ljepilo' koje će nas držati zajedno

Foto: Pixaby

 

Nikada neću zaboraviti dan kad sam se udala. Sjećam se svakog detalja; bio je savršen u svakom pogledu. Suprug i ja volimo se prisjećati svega: od obreda u crkvi do večere u sali i ostalog.

Prije nego što smo izrekli bračnu privolu, župnik je iz džepa izvukao nekoliko geometrijskih tijela koja je posudio od školaraca. Što će mu geometrijska tijela?

Naročito nam se u pamćenje urezala župnikova propovijed. Prije nego što smo izrekli bračnu privolu, župnik je iz džepa izvukao nekoliko geometrijskih tijela koja je posudio od školaraca. Što će mu geometrijska tijela? John i ja smo se začuđeno pogledali jer nismo znali kamo župnik Rob smjera sa svojom propovijedi.

Kad je došao do trokuta, objasnio je da je brak trojstvo zbog važnosti koju osobni odnos pojedinog od nas dvoje s Bogom, ima za naš brak

Propovijedao je o tome kako svako od osnovnih geometrijskih tijela predstavlja duboko značenje braka te da će, ako zapamtimo te principe, naš brak cvjetati. Kad je došao do trokuta, objasnio je da je brak trojstvo zbog važnosti koju osobni odnos pojedinog od nas dvoje s Bogom, ima za naš brak. Ako uključimo Boga u svoj brak, On će biti duhovno i emocionalno ‘ljepilo’ koje će nas držati zajedno.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“, autorice Debre Fileta, licencirane stručne savjetnice i autorice brojnih članaka i knjiga o vezama i braku. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a  kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh