Aktualnosti

27. I 28. SRPNJA

Prijavite se na dvodnevni Tečaj razmatranja krunice i naučite krunicu moliti srcem! Tečaj razmatranja krunice održat će se 27. i 28. srpnja u Zagrebu

Prijavite se na dvodnevni Tečaj razmatranja krunice i naučite krunicu moliti srcem!

Foto: Shutterstock


 

Svjedočanstva polaznika tečaja možete pročitati ovdje.

 

Društvo za promicanje kršćanskih vrednota – Kristofori organizira brojne molitvene programe, za sve koji žele rasti u kršćanskoj zrelosti i bolje upoznati svoju vjeru. Uz već postojeće sadržaje, pokrenut je i tečaj razmatranja krunice – moćne i čudesne molitve za koju možemo reći da zapravo predstavlja sažetak Evanđelja. 

Tečaj razmatranja krunice održat će se 27. i 28. srpnja u Zagrebu (Dubrava, ulaz u zgradu s dvije strane, Avenija Dubrava 43 ili Hrvatskog proljeća 28 – 1. kat). Tečaj vodi Nediljko Jelčić – član Kristofora, autor komentara dnevnih misnih čitanja koja možete čitati na našem portalu, voditelj Škole molitve, te suvoditelj hodočašća. Na tečaju će se razmatrati otajstva po izboru grupe. 

Program tečaja

  • Subota (27. srpnja)

9:00-9:30 h – Uvod u tečaj razmatranja krunice

9:30-11:30 h – Prvo otajstvo

11:30-12:00 h – Pauza

12:00-14:00 h – Drugo otajstvo

14:00-15:00 h – Pauza za ručak

15:00-17:00 h – Treće otajstvo

  • Nedjelja (28. srpnja)

9:00-11:00 h – Četvrto otajstvo

11:00-11:30 h – Pauza

11:30-13:30 h – Peto otajstvo

Praktični dio molitve

Zašto sudjelovati na tečaju? 

Krunica, upravo zato što polazi od Marijina osobnog iskustva, izrazito je kontemplativna molitva. Bez te kontemplativne protege, izgubila bi svoje značenje, kao što je to Pavao VI. jasno istaknuo: „Krunica je bez razmatranja kao tijelo bez duše, njezino moljenje u tom slučaju pada u pogibao da postane mehaničko opetovanje formula te da se suprotstavi Isusovoj opomeni: ʽKad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani’(Mt 6, 7).

Iz apostolske pobudnice pape Ivana Pavla II. Rosarium Virginis Mariae 

U svojoj knjizi „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu”, Josip Lončar o krunici je rekao sljedeće: 

Kroz molitvu krunice Bog nam ispunja obećanja što ih nam je dao u svojoj riječi. Također postajemo i vlasnici onoga što nam kao Kristovim nasljednicima pripada, te nastavljamo živjeti onako kako je on živio. Krist nam je u baštinu ostavio snagu (kroz osobu Duha Svetoga) koja može promijeniti naša srca. Na taj način počinjeno voljeti Boga i bližnjega koji je na njegovu sliku stvoren, a isto tako istinski počinjemo mrziti grijeh. Ljubav prema Bogu i bližnjemu otvara nam srce da postanemo milosrdni kao što je on bio milosrdan, tako da Duh Sveti kroz nas može nastaviti djelo evangelizacije, koja donosi najbolje plodove kad svjedočimo iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu. 

Vjerujemo da su ova razmišljanja dovoljan poticaj za sve koji zaista žele naučiti moliti krunicu srcem, naučiti razmatrati otajstva i spoznaje primijeniti na vlastiti život, da odvoje nešto vremena i sudjeluju na tečaju. 

Prijave i kontakt 

Prijaviti se možete na e-mail adresu: [email protected] ili pozivom na broj: 098 195 0275 (Nediljko Jelčić). Za sve dodatne informacije možete se javiti voditelju na navedene kontakte.

VAŽNO! Vikend-tečaj možemo održati i u vašem mjestu. Javite nam se na navedene kontakte kako bismo se dogovorili o detaljima.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 528
  •  
  •  
  •  
Na vrh