Najave

72 SATA BEZ KOMPROMISA

Prijavi se na najveći volonterski projekt u Hrvatskoj 13. listopada kreće kreće najveća volonterska avantura u Hrvatskoj! 19 lokacija, preko tri tisuće mladih i 450 volonterskih akcija, i sve to u samo 72 sata

Foto: 72 sata bez kompromisa


 

„72 sata bez kompromisa” međunarodni volonterski projekt kojim se promovira volontiranje, pomaganje ljudima u potrebi, potiče mlade na proaktivnost i prepoznavanje potreba društva, potiče aktivno življenje vjere kod mladih i podiže svijest o brizi za prirodu, ove se godine po deveti put organizira u Hrvatskoj.

Na 19 lokacija (popis pogledaj ovdje), 3 500 mladih i 450 volonterskih akcija. Možeš se prijaviti solo ili u grupi (3-5 članova). Osoba koja kreira grupu mora biti punoljetna.

„72 sata bez kompromisa” ove godine održava se od 13. do 16. listopada.

Prijaviti se možeš na ovoj poveznici, a više o projektu možeš saznati na mrežnoj stranici 72sata.hr.

Probudi se

Projekt se ostvaruje kroz tri vrste akcija – radne, socijalne i ekološke. Svaka akcija u središte stavlja čovjeka u potrebi, tražeći u njemu Krista. Ove godine volontira se pod sloganom ‘„Probudi se”.

„Buđenje označava i oživljavanje, pojavljivanje nečega novoga. Buđenjem se prekida spavanje i san, buđenjem se dolazi u stanje aktivnosti. Budilica je slika Onoga koji nas budi, koji nas doziva da budemo pripravni i svjesni, da otkrijemo zašto smo na ovome svijetu. Njegov nam je poziv ponekad jasniji, ponekad tiši, ponekad nas zbaci s konja, a ponekad moramo raskrčiti šume, draču i trnje ne bismo li ga čuli. Svrha buđenja nije samo biti budan, nego da kroz budnost susrećemo jedni druge, sav svijet i sve stvoreno.
Želimo biti jutarnji alarm – koji budi oda sna, koji često ne želimo čuti, koji često odgađamo ali on zvoni i zove nas poći u jutro, u dan, u svakodnevicu”, poručuju organizatori.

Projekt možete pratiti i putem njihove službene Facebook stranice, ovdje.

>>>Razgovarali smo s volonterkama akcije u koju se uključuje sve više mladih, a one su nam otkrile i razlog 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh