Osobni razvoj

Prijatelj je osoba koja je dovoljno otvorena Božjoj ljubavi da ju preko nje ti možeš osjetiti

Foto: Shutterstock


 

Velika je milost imati prijatelja, brata ili sestru u Kristu, kojoj se možeš povjeriti i s kojom se možeš posavjetovati.

On ne mora biti mudrac, osoba koja je prošla sve seminare, formacije i edukacije. Osoba je to dovoljno ponizna i dovoljno otvorena Božjoj ljubavi da ti tu ljubav možeš osjetiti preko nje

On ne mora biti mudrac, osoba koja je prošla sve seminare, formacije i edukacije. To nije ni uvjet ni kriterij za dobivanje titule „brata“ ili „sestre“. Osoba je to dovoljno ponizna i dovoljno otvorena Božjoj ljubavi da ti tu ljubav možeš osjetiti preko nje. Ona te, u svoj svojoj jednostavnosti, vodi bliže Bogu. Ponekad je više braće i sestara – Bog ti ih providi kada si spreman da ih primiš. Često i tebe pošalje da Mu nekoga približiš. Je li to netko novi ili netko već znani, nije ni važno. Poklonjen ti je odnos koji svoje korijenje ima posađene u vječnosti.

Mt 12,46-50

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh