Svjedočanstva

O. JUAN PABLO AROZTEGI

Kada mi je prijatelj agnostik postavio ovo pitanje, počeo sam razmišljati o svećeničkom pozivu… „Prijatelji nas dobro poznaju i mogu predvidjeti naše odluke. Ironično je da me moj prijatelj agnostik potaknuo na preispitivanje mog kršćanskog života i probudio moj poziv…“

Kada mi je prijatelj agnostik postavio ovo pitanje, počeo sam osjećati poziv da budem svećenik…

O. Juan Pablo Aroztegi prošlog je vikenda postao najmlađim svećenikom u biskupiji San Sebastian u Španjolskoj, prenosi CNA.


Juan Pablo (35) počeo je osjećati poziv nakon što ga je njegov prijatelj, koji je agnostik, upitao zašto je kršćanin.

Do tada se nikad nije zapitao zašto slijedi Isusa Krista. Radio je kao inženjer u softverskoj tvrtki u Pamploni, ali nakon dubokog promišljanja odlučio je otići u sjemenište.

Odluku da uđe u sjemenište opisao je kao jedan od „najvećih trenutaka slobode“ u svom životu. Kada je rekao prijatelju agnostiku da ide u sjemenište, on mu je odgovorio da je to i očekivao.

Prijatelj je probudio moj poziv

Prijatelji nas dobro poznaju i mogu predvidjeti naše odluke. Ironično je da me moj prijatelj agnostik potaknuo na preispitivanje mog kršćanskog života i probudio moj poziv“, rekao je Juan Pablo.

Premda njegovi prijatelji većinom nisu vjernici, o. Juan Pablo kaže da poštuju njegovu vjeru i njegovu odluku. Neki od njih prošle su nedjelje prisustvovali njegovom ređenju.

Razgovori koje sam vodio s njima o svom pozivu najljepši su trenuci mog života. Osjećao sam se slobodnim, pričali smo o važnim temama s kojima se prije nismo bavili“, prisjetio se.

Njegova je obitelj također bila iznenađena kad je najavio svoju odluku, iako je oduvijek živio svoju vjeru „na vrlo autentičan način“.

O. Juan Pablo išao je svake nedjelje na misu, ali nikada nije ni sanjao o svećeničkom pozivu; dapače, uvijek je zamišljao da će se oženiti i zasnovati obitelj.

Rekao je i da želi slijediti primjer onih svećenika koji ne traže slavu ili pljesak kad pomažu onima koji trebaju pomoć. Želi biti svećenik koji je ponizan u svakom smislu, koji sebe vidi kao samo još jednog kršćanina, učenika Isusa Krista, koji je na putu kao i svi drugi…

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh