Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Prihvati svoju povijest i vidjet ćeš da te tvoj križ više neće gnječiti Ne plači za prolivenim mlijekom. Tvoje greške, tvoji krivi odabiri i tvoji grijesi, kad se stave u Isusovo srce, postat će nove sile i snage, kako bi bio novo stvorenje, stvorenje koje je sposobno ljubiti i biti ljubljeno

Foto: Pixabay

 

Ono što čini da živiš očiju uvijek okrenutih prema zemlji jest tvoj protekli život. Prošlost sačinjena od grešaka i pogrešnih odabira čini da hodaš zgrbljen. Na tvojim ramenima je teret koji te gnječi. Đavao ti sve prikazuje crno. Tvoje oči su zatvorene za sunce koje sija oko tebe. Opsjednut si zlim duhom koji se zove pesimizam, ili čak i očaj. I ti, kao i žena iz današnjeg Evanđelja, hodaš zgrbljen 18, a možda i više godina.

Kako se zove teret koji te gnječi?

Najtužnije je i što ideš često u crkvu. Unatoč tomu što već mnogo godina moliš i slušaš Riječ Božju, teret na tvojim ramenima te sve više gnječi. Ni tvoji susreti s tvojim psihologom nisu te ispravili da gledaš u nebo.
Kako se zove teret koji te gnječi? Možda tvoj muž ili tvoja žena, s koji/om se nisi htjela/htio vjenčati? Možda tjelesna mana zbog koje se osjećaš lošijim od drugih? Možda nedostatak nježnosti i ljubavi od strane tvog oca ili majke? Možda posao koji radiš?

Ako moliš i ideš u crkvu, a nisi ispravljen kako bi tvoje oči bile okrenute k nebu, to je zato jer još uvijek nisi upoznao Uskrsnuloga

Možda tvoj brak koji nije bio plodan djecom? Možda tvoj grijeh pobačaja? Možda tvoj razvod? Ako moliš i ideš u crkvu, a nisi ispravljen kako bi tvoje oči bile okrenute k nebu, to je zato jer još uvijek nisi upoznao Uskrsnuloga. Nisi upoznao Uskrsnuloga jer želiš Božju volju saviti prema svojoj. Tvoja neprestana molitva glasi: „Gospodine, ne tvoja, već moja volja neka se vrši”. S ovom molitvom želiš da Gospodin promijeni tvoju povijest. Drugim riječima, želiš da te Gospodin skine s križa. Prihvati svoju povijest i vidjet ćeš da te tvoj križ više neće gnječiti. Postat će slavan. Učinit će te svetim i dovest će te u Raj. Hrabro!

Počni moliti govoreći: „Gospodine, ne moja, već tvoja volja neka se vrši”. Ova molitva, ako se moli s vjerom, ispravit će te i tvoje će oči biti pune ljubavi, a ne gnjeva. Hrabro! Ne plači za prolivenim mlijekom. Tvoje greške, tvoji krivi odabiri i tvoji grijesi, kad se stave u Isusovo srce, postat će nove sile i snage, kako bi bio novo stvorenje, stvorenje koje je sposobno ljubiti i biti ljubljeno.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh