Razno

OSLOBOĐENJE I UNUTARNJE OZDRAVLJENJE

Prihvaćenjem Isusa dobivamo ono što već posjedujemo – savršenstvo svojih duša Valja nam još samo priječi vlastite Jordane, ubiti vlastite divove te osvojiti ograđena i obzidana područja vlastitih kamenih srdaca…

Foto: Shutterstock

 

„Pazite, braćo, da ne bi u koga od vas srce bilo opako, nevjerno, odmetnulo se od Boga živoga“ (Heb 3,12).

Budući da neka područja duboko u našim srcima nisu povjerovala i prihvatila radosnu vijest naše smrti i ponovna rođenja u Njemu, u nama još uvijek nije nastupila punina Njegova djela. Nova smo stvorenja u Kristu, ali dio našeg starog egocentrična i sebična karaktera i dalje se nastavlja ponašati na svoj stari, ružni način, kao da još nismo prihvatili Gospodina.

Kad prihvatimo Isusa kao Gospodina i Spasitelja, načelno posjedujemo savršenstvo svojih duša…

Sveti je Pavao odbijao bilo kojeg kršćanina promatrati isključivo s ljudskog gledišta. Za njega je svaki novorođeni vjernik bio ponovno stvoren: „Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Samo uminu, novo, gle, nasta! A sve je od Boga koji nas sa sobom pomiri po Kristu i povjeri nam službu pomirenja“ (2 Kor 5,17-18). no, odjeljak se nastavlja riječima: „Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom!“ (r. 20). Ujedno nas poziva da radimo na spasenju „sa strahom i trepetom“ (Fil 2,12). To je poruka „i-i“. Načelno, smo usavršeni, ali moramo prihvatiti to spasenje i učiniti ga djelotvornim u svakome području svoga života. (…)

Kad prihvatimo Isusa kao Gospodina i Spasitelja, načelno posjedujemo savršenstvo svojih duša. No, još nam valja priječi vlastite Jordane, ubiti vlastite divove te osvojiti ograđena i obzidana područja vlastitih kamenih srdaca, kako bismo u posjed dobili ono što već jest naše. Unutarnje ozdravljenje disciplina molitve i dušebrižništva upravljena postizanju te zadaće.

 

 

Iz knjige „Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje” autorâ Johna Lorena Standforda i Marka Standforda.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 108 umjesto 120 kuna možete nabaviti u našem web-shopu ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Najčitanije

Na vrh