Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Prihvaćam istinu da sam oslobođen i imam svako pravo po Isusu biti radostan/radosna u svome braku

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, iz dubine duše pred tebe danas donosim sve ono što me tišti u braku, stavljam pred tebe sve ono što mi izgleda nerješivo, ono gdje se bojim kako će sve na kraju ispasti, svaki osjećaj bespomoćnosti, svaku situaciju kada me je supružnik ranio, svaku bol srca, svako okrivljavanje supružnika, sebe ili Tebe. Često puta me i nevjera ulovi zbog svega, često puta sam ogorčen/a, često puta griješim, a to ne želim, često puta mislim da sam baš promašio/la, da ustvari možda nismo vrijedni ljubavi jedno drugoga, da nismo vrijedni Tvoje ljubavi Oče, ma uistinu me svašta opterećuje, slama, obeshrabruje, vodi i ponekad mi je dosta svega.

Isuse, ti me moliš, ovog trena, da zastanem, da te zazovem, da dođem tebi…

Više ne znam što je istina, što laž, više ne znam gdje griješim ja, gdje griješi supružnik, više ne znam jesam li sve dalje ili bliže Tebi, iako mi se čini da ponekad baš sve dublje tonemo. No Isuse, ti me moliš, ovog trena, da zastanem, da te zazovem, da dođem tebi, da mi umiriš misli, da se više maknem od svega toga i da ti se predam. Možda mislim da ni to ne zaslužujem ili ne znam kako, ali ti Isuse trebaš mene takvog/takvu kakav/kakva jesam i moliš me da ti dođem, da sada zastanem, jer od svega toga ne mogu čuti tvoj glas i ne mogu vidjeti što je prava istina, pa živim u laži, laži koja opsjeda neprestano moje srce, emocije i misli. I zato mi ti Isuse kažeš, zastani i dođi da te ja uvedem u istinu, da te istina oslobodi, da te ja oslobodim.

Zapovijedam u Isusovo sveto ime, po Krvi Isusa Krista da se slomi svaku tuga, bol, napast, zlo…

Jer istina je da je već moje nastojanje da želim biti bolji/a velika stvar koju činim, da je to što ne odustajem silno veliko pred tobom, da je to što uspijem barem na tren zahvaliti za svoga supružnika velika stvar, da mi ti opraštaš i da itekako zaslužujem ljubav i poštovanje, i od tebe i od supružnika, da ja itekako mogu dati i ljubav i poštovanje i supružniku i tebi jer si ti slomio na Križu svaku prepreku za to, da je istina da ja smijem i mogu ovog trena uzeti sa tvoga Križa svaki blagoslov za svoj brak. I zato zapovijedam u Isusovo Sveto ime, po Krvi Isusa Krista da se slomi svaku tuga, bol, napast, zlo, nečistoća, laž, nepravilnost, destruktivnost, slabost, nezainteresiranost, svako zlo koje želi naš brak, mene i moga supružnika odvojiti jedno od drugoga. Prihvaćam istinu da sam oslobođen i imam svako pravo po Isusu biti radostan/radosna u svome braku na slavu Boga Oca u Njegovom blagoslovu i tu istinu ovog trena prihvaćam po milosti Križa Isusa Krista za potpunu slobodu svoga braka i svoje obitelji. O slava tebi Kriste Bože, kralju slave vječite! Proslavi se kroz moj brak i moju obitelj!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Izmoli ovu molitvu svim srcem, razmišljajući o svakoj izgovorenoj riječi:

„Prihvaćam istinu da sam oslobođen i imam svako pravo po Isusu biti radostan/radosna u svome braku na slavu Boga Oca u Njegovom blagoslovu i tu istinu ovog trena prihvaćam po milosti Križa Isusa Krista za potpunu slobodu svoga braka i svoje obitelji.“

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh