Vijesti

HRVATSKI MISIONAR S DUGOGODIŠNJIM MISIJSKIM STAŽOM

Pridružite se molitvi za misionara fra Remigija Mlinarića, koji će biti operiran u Peruu Uključite se u molitvu za hrvatskog misionara, fra Remigija Mlinarića, koji će u 14 sati (prema našem vremenu) biti operiran u Peruu

Pridružite se molitvi za misionara fra Remigija Mlinarića, koji će biti operiran u Peruu

Foto: Book.hr

 

Fra Remigije Mlinarić, evangelizator-misionar i suradnik Kristofora, u 14 sati (prema našem vremenu) bit će operiran u Peruu. Pozivamo sve vas da se uključite u molitvu za sretan ishod njegove operacije.

O fra Remigiju Mlinariću

Fra Remigije rođen je 16. prosinca 1941. u Ludbreškom Sigecu, kao sedmo dijete u obitelji. Od jedanaestero djece, još je jedan sin bio svećenik (+Stjepan) i dvije su sestre redovnice. Po završetku osnovne škole u Ludbregu, fra Remigije 1956. godine ulazi u Franjevačko sjemenište u Zagrebu. Nakon odsluženog vojnog roka, polaže maturu i nastavlja studij filozofije u Samoboru, a potom i studij teologije u Zagrebu. Za svećenika ga je zaredio pokojni kardinal Franjo Kuharić, 29. lipnja 1967. Prvu godinu svećeničkog služenja proveo je na Trsatu. Potom tri godine u Virovitici, zatim u Krapini i u Đurmancu, gdje pomaže u obnovi crkve.

Božjom Providnošću i spletom ljudskih okolnosti, prebačen je u Varaždin, gdje je dobio priliku pripremiti se za misijski poziv, koji je osjetio još u ranom djetinjstvu. Na molbu biskupa Apostolskog Vikarijata u San Ramónu u Perúu, Franjevački Definitorij Provincije u Zagrebu i Generalni Definitorij u Rimu daju mu „Obedencijal“ (Pismo „poslušnosti“-poslanja) kao „Apostolskom Misionaru“. 15. srpnja 1975. odlazi iz Zagreba i stiže u Limu na dan Karmelske Gospe, 16. srpnja.

Misijsko djelovanje

Prvih pet godina misionarskog služenja provodi uz biskupa Apostolskog Misionarskog Vikarijata u San Ramonu, radeći u obližnjem rudniku San Vicente, da bi se više zbližio s ljudima. Narednih pet godina djelovao je na misionarskom području San José de Amazonas na rijeci Amazoni i u planinskom dijelu Tingo María. Obišao je preko 90 misijskih naselja na Amazoni i njenim pritocima. Jedno vrijeme proveo je radeći s gubavcima u naselju San Pablo. Suživot s gubavcima ostavio je u njemu neizbrisiv trag. Fra Remigije 2004. godine premješten je na Tabor, da pomogne fra Zvjezdanu Liniću, koji je ondje djelovao. Uz služenje u samom Taboru, počeo je, u kući na Žumberku, održavati posebne seminare za rast u osobnoj vjeri i kršćanskoj zrelosti: 5 korakaUzajamni rast u ljubavi, te Molitveno-biblijski tečaj, koji prati tempo 5 koraka.

2005. godine, biskup Apostolskog Vikarijata u San Ramónu, traži franjevačke poglavare, na zamolbu fra Buenaventure Dureaua, da ga vrate u Perúu, kako bi preuzeo dužnost Poglavara i Odgajatelja, ali i graditelja sjemeništa FSJV. Na toj dužnosti ostaje do 2014. godine. Tijekom svih tih godina, dolazio je na tromjesečni ‘odmor’ i pomagao fra Zvjezdanu, te je nastavio s održavanjem seminara na Žumberku i otoku Prviću. 2014. godine poglavari ga vraćaju u provinciju.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh