Svjedočanstva

ČUDO IZ ŽIVOTA SVETOG PAPE

Priča o sv. Ivanu Pavlu II. i tajanstvenom beskućniku Papa Franjo u Vatikanu je ispričao dobro poznatu priču o svom svetom prethodniku…

Priča o sv. Ivanu Pavlu II. i tajanstvenom beskućniku

Foto: Shutterstock

 

U intervjuu za talijanski časopis koji vode beskućnici, „Scarp de tenis“, Papa Franjo ispričao je poznatu priču o papi Ivanu Pavlu II i tajanstvenom beskućniku.

U Vatikanu je poznata priča o beskućniku, poljskog porijekla, koji je živio u Rimu. Ni s kim nije razgovarao, čak ni s Caritasovim volonterima koji su mu svake večeri donosili topli obrok. Tek je nakon dugo vremena progovorio: „Ja sam svećenik. Dobro poznajem Papu, zajedno smo bili u sjemeništu.“ To je došlo do svetog Ivana Pavla II., koji je potvrdio da su zajedno bili u sjemeništu i izrazio želju da ga vidi. Zagrlili su se nakon 40 godina, nakon čega je Papa poslušao njegovu ispovijed. Svećenik se s vremenom oporavio i postao bolničkim kapelanom, a Papa mu je u tome pomogao. Dakako, ovo je čudo, ali i primjer da beskućnici imaju veliko dostojanstvo.

Izvor: Aleteia

Prevela Vedrana Prka

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh