Svjedočanstva

PAOLO BORSELLINO

Priča o protumafijaškom sucu kojega je demon spomenuo tijekom egzorcizma: ‘…uvijek je išao u crkvu moliti za svoje ljude…’ U egzorcizmu 22. veljače 2017. godine, demon ljutito naglašava duboku vjeru Paola Borsellina: '...uvijek je išao u crkvu moliti za svoje ljude... Umro je s onim Tijelom u ustima... Znao je da mora umrijeti!'

Protumafijaški sudac kojega je demon spomenuo tijekom egzorcizma

Paolo Borsellino (desno)/ foto: Shutterstock

 

Ako je istina da se demon jako boji karizmatičnih ličnosti poput Padra Pija, don Bosca, svete Gemme Galgani, itd., također je istina da, prema pričanju nekih egzorcista, tijekom obreda zli može spomenuti i druge ličnosti koje su živjele životom vjere iako to nisu javno iskazivale. Upečatljiv se slučaj odnosi na jednu ženu, veliku štovateljicu Paola Borsellina, suca iz Palerma, kojeg je mafija ubila 19. srpnja 1992. godine u ulici D’Amelio dok je sa svojom pratnjom išao u posjet majci i sestri Riti.

Demon se, kako bi zbunio svećenika egzorcista, divio ovom katoličkom sucu kako bi na neki način prekinuo obred.

Dana 7. listopada iste godine demon izričito spominje njegovo ime: ‘…Sad se pridružio i onaj drugi! Borsellino… jer su ljubitelji pravde…’

Iznimno sam imao mogućnost istražiti još neobjavljene transkripte nekih obreda koje je na Siciliji izvodio jedan ozbiljan i predan svećenik koji je, s velikim iznenađenjem, u više navrata čuo kako demon spominje upravo antimafijaškog suca. Prema kazivanju zloga, Borsellino je bio tamo, nazočan, u namjeri da moli za opsjednutu osobu, koja je također posjedovala snažan osjećaj za pravdu.

Govoreći o svom osobnom iskustvu, egzorcist piše:

„Na nazočnost suca Paola Borsellina demon je prvi put upozorio 20. srpnja 2016. godine: ‘…Tu je i drugi’, zajedno s (omissis) .

Dana 7. listopada iste godine demon izričito spominje njegovo ime: ‘…Sad se pridružio i onaj drugi! Borsellino… jer su ljubitelji pravde…’.

Čini se da je Borsellinu draga rečenica: Tko se boji, umire svaki dan. Tko se ne boji, umire samo jednom, draga također osobi za koju se egzorcizam provodi i koja ju je prigrlila.

Borsellino je i nadalje puno puta nazočan u sljedećim godinama, sve do 2019. godine, uvijek s (omissis) . Dođe i ode, kaže demon.

Dana 22. studenoga iste godine demon ponavlja: ‘…Ovaj je puno molio za života, njegov prijatelj ne toliko…’

Godine 2017. nekoliko puta viče: ‘Sudac! Tu je sudac, starac!’

Dana 8. ožujka, osim njega, demon upozorava i na nazočnost don Pina Puglisija: Ovih se dana upleo čak i Pino… pokvareni Palermitanac…!

U egzorcizmu 22. veljače 2017. godine, demon ljutito naglašava duboku vjeru Paola Borsellina: …uvijek je išao u crkvu moliti za svoje ljude… Umro je s onim Tijelom u ustima… Znao je da mora umrijeti!

Dana 22. studenoga iste godine demon ponavlja: …Ovaj je puno molio za života, njegov prijatelj ne toliko (vjerojatno misleći na suca Giovannija Falconea, opaska urednika), zapravo ga je pokušavao obratiti… Počeo je popuštati… Znao je da mora umrijeti i uvijek se molio Onome!… Posljednjih pedeset… zamišljao je… Uvijek je išao tim groznim svećenicima… Mrzim one koji ljube pravdu! I koji Njega ljube!“

Iz knjige „Moje ime je Sotona. Zapisi o egzorcizmima – od Vatikana do Međugorja“ Fabija Marchesea Ragone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh