Poučne priče

NEBESKI LIJEČNIK

PRIČA ‘Molim te, daj mi čudo’ „Učinio je što si tražio, i stigao je prije nas.“

PRIČA 'Molim te, daj mi čudo'

Foto: Shutterstock

 

Čudo

Jednog je dana petogodišnji dječak utrčao u ljekarnu i rekao ljekarniku: „Gospodine, evo sav novac koji imam. Molim te, daj mi čudo.“

Farmaceut ga, iznenađen, upita kakvo čudo želi i za što.

Dječak je odgovorio: „Liječnik je rekao da će mojoj majci trebati čudo da ozdravi. Evo, sav novac koji sam uštedio da kupim bicikl. Ali volim svoju mamu i želim da bude dobro. Molim vas, pomozite mi! Je li taj novac dovoljan?“

Ljekarnik je, vrlo dirnut, odgovorio da nema „čudotvorni“ lijek da izliječi njegovu  majku, ali i da ga ima da bi mu ga poklonio. Zatim je dodao da samo Isus, Sin Božji, ima poseban lijek, i rekao je dječaku da ode u crkvu moliti Isusa za pomoć, jer on sigurno ima lijek za njegovu majku.

„Znam da si na tom križu, da te boli i da nemaš puno vremena za mene, ali ljekarnik mi je rekao da ti imaš lijek za moju majku. Znaš koliko volim svoju mamu“

Dječak je kao munja potrčao u crkvu. Stigao je pred raspelo kod oltara i rekao:

„Znam da si na tom križu, da te boli i da nemaš puno vremena za mene, ali ljekarnik mi je rekao da ti imaš lijek za moju majku. Znaš koliko volim svoju mamu. Evo, sav novac koji sam uštedio za bicikl. Dajem ti i obećavam da ću ti pomoći da siđeš s križa, ali molim te, pomozi mi.“

Nažalost, Isus s križa mu nije odgovorio ni riječi, zbog čega je dijete povikalo: „Ako mi ne pomogneš, plakat ću i sve ću reći tvojoj majci, Gospi! Ako ti voliš svoju majku kao što ja volim svoju, pomozi mi i daj mi lijek, a ja ti obećavam da ću što prije doći da ti pomognem.

Svećenik, koji je čuo plač djeteta, pozvao ga je da tihim glasom razgovara s Isusom, te mu je objasnio da ga Krist sluša čak i ako ne odgovori izravno.

„Sine, kako si upoznao ovog liječnika?”

Raznježen djetetom, svećenik ga je odlučio otpratiti do kuće. Koračajući ulicom dječak je svećeniku objasnio koliko voli svoju majku. Rekao mu je da je za njega majka sve i da samo Isus ima čudo koje ju može izliječiti, kako mu je to objasnio ljekarnik.

Kad je došao kući, dječak je zatekao majčin krevet prazan. Pogledao je i vidio je kako izlazi iz kuhinje. Bio je iznenađen.

Majka mu je rekla: „Liječnik koji je došao kod mene, izliječio me je i pozdravlja te. Rekao mi je da ti kažem da i on jako voli svoju majku. Sine, kako si upoznao ovog liječnika?”

Tako je svećenik sa suzama u očima rekao djetetu: „Učinio je što si tražio, i stigao je prije nas.“

Izvor: Internet

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh