Duhovna glazba

CALEB QUAYE

PRIČA JEDNOG OD NAJBOLJIH GITARISTA NA SVIJETU Više ne živi glamuroznim životom, ali živi u izobilju Možda ne živim glamurozno kao nekada, ali imam prijatelje, obitelj koja me voli, stalan prihod te mir, radost i zadovoljstvo. Možda ne živim glamuroznim životom, ali živim izobilnim životom

caleb Quaye

Foto: Screenshot

 

Kada sam bio na turnejama kao rock gitarist, vozili su me u limuzinama uvijek do istih hotela gdje bih se družio s ljudima koje nisam poznavao i koje vrlo vjerojatno više nikada neću vidjeti. Kada sam bio na turnejama za Boga, u zračnim su me lukama dočekivali pastori ili starješine koji su me pozivali u svoj dom i koji su postajali moji prijatelji. Umjesto da čekam početak koncerta uvijek se dosađujući ili autobus da otputujem iz grada, susretao sam se s različitim osobljem i razgovarao o načinima kako mogu poboljšati svoje slavljenje. Umjesto da ostajem budan po cijele noći na zabavama i drogiram se, nakon slavljenja bih odlazio s grupicom ljudi do lokalnog restorana i uživao u nastanku prijateljstava na kasnoj večeri i povlačio se u sobu da se naspavam te sam sljedećega jutra ustajao odmoran i spreman za novi dan.

Nisam želio propustiti niti jedan važan događaj u životima svoje djece

Najvažnije je što više nisam ostajao na turnejama po šest mjeseci bez prekida kao u stare dane (kao i moj otac prije mene), već sam pažljivo sastavljao svoj itinerar da bi se uklopio u život moje obitelji. Nisam želio propustiti niti jedan važan događaj u životima svoje djece (a važno mi je bilo sve što je njima bilo važno) i pazio sam da ne budem odsutan više od nekoliko dana zaredom, čak i ako je to značilo povratak prije posjeta sljedećoj crkvi.

Možda ne živim glamurozno kao nekada, ali imam prijatelje, obitelj koja me voli, stalan prihod te mir, radost i zadovoljstvo. Možda ne živim glamuroznim životom, ali živim izobilnim životom

Zvuči li to kao da sam ostario i usporio? Možda je tako. Ali reći ću vam čega nema: ne sramim se ničega što činim. Ne brinem se ni za što. Nisam usamljen. Ne osjećam se izgubljeno. Ne pitam se koji je smisao života. Ne šuljam se u nadi da me neće uhvatiti. Nikada se ne osjećam pregaženo ili „izvan stvarnosti“. Ne bojim se da će me uhititi ili da ću se zaraziti nekom bolešću. Nikada se ne pitam mari li tko za mene. I više ne gledam u ogledalo misleći: „Mora postojati nešto više od ovoga.“
Možda ne živim glamurozno kao nekada, ali imam prijatelje, obitelj koja me voli, stalan prihod te mir, radost i zadovoljstvo. Možda ne živim glamuroznim životom, ali živim izobilnim životom, baš kao što Biblija obećava. Možda ne u financijskome smislu, već u svakom drugom smislu koji je uistinu važan u životu.

glasnije naslovna 3dIz knjige „Glasnije od rock and rolla” autora Caleba Quayea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh