Osobni razvoj

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Pretvorila sam se u očajnicu koja se samo želi udati „Neka naše čežnje ne ubiju naš apetit za životom“

Foto: Pixabay

 

Uvijek sam mislila da ću se udati do svoje dvadeset i druge, što pokazuje koliko sam bila u oblacima. Ponašala sam se kao da je pitanje života ili smrti. Osjećala sam se kao da mi vrijeme istječe i da mi je ta zadnja godina na fakultetu zadnja šansa da upoznam budućeg supruga.

Zbog toga sam propuštala toliko toga na studiju i svega što se događalo oko mene. Propustila sam mnoga prijateljstva, prilike da nešto naučim i prilike da spoznam svoju viziju i poziv koji je Bog stavio pred mene

Bog je bio toliko milosrdan da je upotrijebio moju zadnju propalu vezu kako bi me zaustavio i prisilio da stanem i promotrim u što sam se pretvorila – u očajnicu koja se samo želi udati. Postala sam svjesna kolika mi je to opsesija postala. Zbog toga sam propuštala toliko toga na studiju i svega što se događalo oko mene. Propustila sam mnoga prijateljstva, prilike da nešto naučim i prilike da spoznam svoju viziju i poziv koji je Bog stavio pred mene. Zbog te obuzetosti svojom željom da se udam, propustila sam cijeniti i diviti se onome što mi je već bilo dano. Trebao mi je dobar podsjetnik poput prekrasnih riječi misionara Jima Elliota: „Neka naše čežnje ne ubiju naš apetit za životom“.

Moji su osjećaji bili podijeljeni, jer sam čeznula za time da se udam, ali došlo je vrijeme da na pijedestal svojih čežnji stavim Boga

Te sam se godine obvezala Bogu da ću, više nego išta drugo, slijediti njega i njegovu viziju za svoj život. Namjerno sam prestala tragati za muškarcem svojih snova. Znala sam da je obećao da će se pobrinuti za sve ostalo ako ga budem slijedila svim svojim srcem. Htjela sam se držati za njegovo obećanje te sam odlučila usmjeriti svoj fokus prema gore. Moji su osjećaji bili podijeljeni, jer sam čeznula za time da se udam, ali došlo je vrijeme da na pijedestal svojih čežnji stavim Boga.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“, autorice Debre Fileta, licencirane stručne savjetnice i autorice brojnih članaka i knjiga o vezama i braku. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a  kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh