Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO BIVŠE MASONKE

Prespavala sam cijeli pontifikat Ivana Pavla II., a sada sam se oduševila papom Nijemcem Bog progovara tiho, a ipak nam daje različite znakove. Osobito kroz vremensku perspektivu možemo uvidjeti da nas je polagano pogurivao i usmjeravao u konkretnomu smjeru pomoću naših prijatelja, knjiga ili kroz nešto što smo smatrali neuspjehom pa čak i nesrećom... (Benedikt XVI.)

Prespavala sam cijeli pontifikat Ivana Pavla II., a sada sam se oduševila papom Nijemcem

Foto: Pixabay

 

Sanjala sam nevjerojatan san. Bila sam u labirintu. Odvratni zidovi, skliski, prljavi, glineni. Za mnom su zalupile rešetke. Čula sam glas: U paklu si! Nije bilo izlaza. Bojala sam se. Taj isti glas govori: Otvori svoje srce! I odjednom pakao-labirint nestane. Slobodna sam. Lakog srca. Nakon buđenja izašla sam u grad, kao da sam htjela pobjeći od toga prostranstva, kao da bi se taj napad mogao ponoviti i u javi.
Ušla sam u knjižaru. Pogled mi pada na nasmijano lice Benedikta XVI. Kupila sam njegovu biografiju. Sjela sam u gotovo pust park i počela prelistavati.

U onima vremenima počeo sam si posvješćivati da je bit religije čovjekov odnos koji ga prekoračuje i usmjeruje u nepoznatu stvarnost, koju jezikom vjere nazivamo Bogom. Čovjek je sposoban izaći iz ove opipljive, mjerljive stvarnosti i ući u taj prvi odnos. Bog progovara tiho, a ipak nam daje različite znakove. Osobito kroz vremensku perspektivu možemo uvidjeti da nas je polagano pogurivao i usmjeravao u konkretnomu smjeru pomoću naših prijatelja, knjiga ili kroz nešto što smo smatrali neuspjehom pa čak i nesrećom. Život je pun takvih malih putokaza. Ako smo na njih osjetljivi, polako ćemo početi osjećati kako nas Bog vodi.

Taj mi je odlomak savršeno pristajao. Sigurno i mnogima drugima, ali u tome sam vidjela znak baš za sebe. Da nisam upala kod Lucifera, ne bih došla u masoneriju, a da nije bilo masonerije, možda nikada ne bih počela tražiti Boga. Zatim, Vaša knjiga, nakon koje sam sanjala Trojstvo. Moja ju je kći pronašla na internetu i darovala mi ju za Božić.
Kako je sve to čudno. Prespavala sam ili bolje reći, nisam se odmrznula za vrijeme cijeloga pontifikata Ivana Pavla II. A sada sam se oduševila papom Nijemcem.

Cijelo svjedočanstvo Ruže – bivše Židovke, masonke, alkoholičarke… Pročitajte u knjizi „Čamac s rupama. Priče o milosrđu“ autora Jana Grzegorczyka. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh