Svjedočanstva

PADRE PIO – ČOVJEK NADE

„Prepričao je cijeli moj život“

Foto: Screenshot; YouTube

 

Luisa Vario bila je žena talijanskog i engleskog porijekla iz vrlo uglednih europskih obitelji. Bila je veoma imućna. Udala se mlada, ali nije bila zadovoljna svojim životom. Na jednoj joj je zabavi jedna osoba pričala o Padru Piju, nakon čega je ona iz znatiželje otišla u San Giovanni Rotondo. Taj pusti i siromašni kraj joj se nikako nije svidio. Otišla je u crkvu, ali pritom nije osjećala ništa posebno. Padre Pio je ondje ispovijedao. Prišla je njegovoj ispovjedaonici, a on joj je rekao da pričeka na svoj red za ispovijed.

Postojao je još jedan grijeh koji nije spomenuo. Osjećala sam velik sram i nisam mogla odlučiti trebam li to spomenuti…

„Kada je došao moj red da se ispovjedim“, reče Luisa Vario, „bila sam sva uznemirena i zbunjena. Rekoh Padru Piju da ne znam što bih mu rekla. On mi odgovori da će onda on govoriti umjesto mene. On tada poče prepričavati cijeli moj život kao da čita iz knjige. Na kraju me je pitao imam li što nadodati. Postojao je još jedan grijeh koji nije spomenuo. Osjećala sam velik sram i nisam mogla odlučiti trebam li to spomenuti. Znala sam da ako to prešutim, moja ispovijed neće biti valjana. Rekoh tad u sebi: ‘Zašto bih trebala ispovjediti nešto što on nije spomenuo nakon što mi je on već sve ispričao?’ Padre Pio je šutke čekao moj odgovor. Napokon smogoh snage ispovjediti taj grijeh. ‘To je grijeh za koji sam čekao da ga sama izgovoriš’, reče on. ‘Ovime si izvojevala pobjedu. Budi hrabra.’“

Luisa Vario je imala sina koji je bio časnik u britanskoj mornarici. Svakog je dana molila za njegovo obraćenje i spasenje njegove duše. Jednog je dana engleski hodočasnik stigao u San Giovanni Rotondo sa svežnjem britanskih novina. Luisa ga je zamolila da ih prolista. Novine su izvještavale o brodu na kojem je bio njezin sin. Pročitala je da je taj brod potopljen. U suzama je odjurila k Padru Piju. Fratar ju je utješio riječima: „Ali tko ti je rekao da je tvoj sin mrtav?“ Zatim joj je rekao točno ime i adresu hotela u kojem je njezin sin smješten. Izbjegao je potonuće broda. Luisa Vario mu je odmah napisala pismo, a njegov je odgovor dobila nekoliko dana kasnije.

Iz knjige „Padre Pio – čovjek nade“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh